KISAH PERMATA HATIKU


::KISAH PERMATA HATIKU ....Mama Luv u All::

Thursday, February 18, 2010

Hari sakit tiba lagi...

Hari sakit tak disangka2 datang lagik..klu leh jangka kan best kan..adek selsema sama abg, akibat byk sangat makan buah limau sama minum ais batu..

Mama lak hari ni patut keje, tp tergeliat otot pinggang..ahaks..akibat mop satu umah kelmarin. Leh lak otot tergeliat.?? mogok..huhu..


So hari ni, motip ke klinik amek ubat sebeban..ubat adek sama ubat mama. Adek sama abg dah selamat tingtong. Elok jer geng dua tu tido satu tilam..baik jer masa tido..klu dah jaga..abes riuh satu umah. ;)



Tuesday, February 16, 2010

No idea

Gong Xi Fa Cai..Sabtu, di Seremban. Tujuan, coti2 raya cino..ahaks. Yang paling seronak adalah abg Irfan. Jumpe gengnya, Adam. Mainlah smpi kol 12 malam. Tak penat2 lak tu. Biasalah dorang tu, lama tak jumpe..tp masauk hari ke 2. Dah ala2 boring dah dedua tu..tak leh salah sikit..ada jer kes. hehe..

Senin dah balik dah le Kajang. Biaselah kan bile dah balik umah sendiri, apa lagik..keje memdobilah aku. Sib baiklah budak2 pon kepenatan, so dorang pon tido. Leh lah aku settle keje sikit.

Ok..sejak tak de bibik kan...alah citer bibik lagik..yelah..haha..

best gak tak de org lain dalam umah..tp bile mengenangkan nak berkejaran ke opish pepagi tu rase semputlah jugak. Tu lah rase nak sangat bibik nih.. Ngan perangai bebudak papagi lagik kan..

tp yang bestnya..semua keje kita yg buat, sangat puas hati..

hrmm apa lagik yek..aku coti smpi Rabu, Khamis masuk balik opish..diam tak diam, baru 2 bulan tahun 2010 dah dekat 10 hari aku cuti. Giler!! wehhh cam ner ni..byk lagik bulan tu nak ditempohnya..klu ada rezeki bibik baru smpi, nak coti lagik..eiiii pening makk taw!

Aku coti Rabu ni sempena Mak long yg jaga dorang tu nak anta anak dia ker MRSM, dah kureng cuti, aku pon sohlah abahnya yg coti lebih..kan byk coti si abahnya kan..

Hari ni, entahlah planningnya apa..dok umah jer kot..rehatkan diri n minda..huhu..Masak pon ala kadar jerlah. Supply barang basah susah tu nak dapat. Ni hal raya cinelah ni. ;)

Tu jerlah kot..tak de masa ni nak upss..ni pon curi2 masa. Budak2 tengah buat hal sendirik. tah apa lah dorang buat tu kan. Tah2 pecah tongkang kat depan. So..ok....chow! eh..jap2..kan...abes dah earphone abah tercabot..sah kene marah jap gi ni!!

Picas..??? = tak de ( tak de mood nak snap2).. :(

Tuesday, February 9, 2010

Big farewell..

Last day Ybhg Tan Sri Hassan Marican selaku President Petronas. Ramai staff yang tak lepaskan peluang utk berjumpe, tanda hormat.. termasuklah ai..TQ and all the best, Tan Sri.. :)










Sunday, February 7, 2010

Kesah adek

Hari ni adek nak uppsss lak..sian mama, tak sempat nak upss..

Adek notty sejak bibik tak de ni. Saja nak balas dendam kat mama. Mama dah tak layan adek sangat. Asek sibuk jer kat dapo. Adek nak 'kokong' pon mama buat derk jer. Adek nak 'shushu' pon, mama buatkan jer..pas tu mama soh adek baring "sowang"..sedihlah adek..

Dah lah kene tinggal ngan mak long sehari, pastu balik jer umah mama sibuk kat dapo..yelah nak basuh baju adek, nak suap makan adek..tu pon nasib baik mama cater kat atok jer..adek pon tak de mood sangat nak mamam dah..pastu mama masak air panas, basuh2 botol adek ngan abg..pas tu basuh ngan sidai baju lak..tak lama pas tu ingt mama dah relex..tak jugak..kene gosok baju lak lagi, lipat baju jugak...abah ngan mama nak keje lak esoknya..tp apa2 pon adek sedih lah..tak sempat nak mesra sama mama cam salu..dok celah2 mama sambil tengok tv...waaaaaa....

Adek dapat idea..hehe..saja nak tambah kerja mama. Adek rase best lak tarik2 baju dalam lemari. Best lak punggah2..pas tu adek pakai baju yg adek tarik tu. Adek seret bj tu satu umah. Adek tak reti lagik pakai baju sendiri..adek main sarung jer..sekalikan...mama marah adek..adek nanggissss jer..kasik bising2 satu umah..mama kata kat adek kang baju tu kotor..kene basuh lagik. tak kesian ker kat mama asek nak basuh baju ker..adek tak paham pon mama cakap tu..adek nak memain jer..

Adek merajuk, masuk dalam bilik lak. Adek tengok pamper..ha...apa kata adek kuarkan pampers lak..padan muke mama, marah lagik adek tadik..hahahaha..adek ingt mama tak marah..sekali adek kene marah lagik. Adus..sedihlah..Mama kata, nnt pampers tu koto..kan adek jugak nak pakai..ha'ah lah..

Adek buat2 lah nak air suam..mama kasik soh adek minum..mule adek minum, pas tu adek dapat idea..nak basahkan badan sikit2. best ooo main air. Tuang2 kat kepala adek nih. Harap2 mama tak pasan idea adek ni..hihi..last adek kene sergah sama kakak..terkejut adek..

Eh...okeyylah mama dah tengok adek pegang laptop..kang mesti adek kena lagik...garangnya mama aina ni kan...tp garang2 pon adek suke dok celah2 mama..nyaman jer rase...

Ok..nnt ada masa adek tulih lagik yea....adek nak tolong mama masukkan botol2 dalam bilik dah.dadaaaaa!

Friday, February 5, 2010

Mama, Irfan nak dok umah jerk!

Kelam-kabut sekarang nih wehh! Papagi perangkut, petang perangkut pulak balik..wadusss.. tinggal kakak kat sini, adek2 kat tempat lain..

Adek pepagi dah bangun dah..tgk mood, klu bagus, dia yang ajak mama kuar umah. Pagi tadik merengek jugaklah..penat kot. Sian dorang.

Irfan pon dah mintak nak dok umah sendiri..hehe..sabar yea yang..Insyaallah nanti semua kembali normal. ni gaya mama keletihan..ahaksss

Wednesday, February 3, 2010

Coti-coti PD


Coti, planning ke PD akhirnya jadik jua. Ye, mmg tempat nilah weols salu pegi. Tanjung Tuan PD. Sbbnya, apartment Petronas ada kat sana, dapat sewa morah2..hehe..

Bookingnya tahun lepas lagik, sbb mmg susahlah nak dapat klu tetibe jer planning mggu depan nak pegi. Tak de apa sangat..budak2 yg suke berendam smpi hitam abih kulit. Celik mata nak mandi.. dah berendam, tak hinggat nak naik.

Cete lain, ai dah jadik bibik dah, dah tak jadik mem besau lagi, huhu. Bibik sementara udah ditendang kuar. Yelah..satu hari tu tetibe jer abg irfan jerit..”abah, bibik ni jahat!”.. terus terkesima lah kami. Jarang2 irfan nak komen bibik yang sudah2. Sebab dulu dia tak pernah ckp cam tu..

Hati ai mulelah tak sedap. So, 29hb ari tu hari last dia..bagi gaji, n berambus lah ko..

Pantang plak ai..niat kita nak tulun dia..dah ler lari dari majikan, tak de gaji..katanya lah.. Tengok2, dia buat anak ai, marah2 dan babab sesuke hati lak, wpon tak mendatangkan kecederaan..tp hati tetap sakitlah jugak. Sabau jerlah..sib baik abg Irfan berani kerana benar..ahakss

So solutionnya..antar ler anak2 ke umah maklongnya. Kakak ipar ai, kat Bandar Tasik Selatan. Tak pelah..biarlah mama n abah penat, jgn dorang sengsara dok di umah sendiri. Biarlah dorg bersama org yg bertanggungjawab. So far, smlm mak long kata, ok jer. Cume bile budak lain jagaan maklong dah balik tghari, sbb mak dia cikgu, irfan plak resah tunggu mama n abah tak dtg2 lagik. Nangess.. hehe.. hari ni..dah pesan kat abg irfan, mama n abah balik petang..jgn nangis, klu ada kawan balik awal. Dia angguk tanda faham. Harap2 faham betollah tukan..

Adek ok jer, dia ikut jer apa abg dia cakap. Perancangan lain, tggu bibik halal tu masuk jugaklah..wpon tau risikonya sama, tp doa2lah harap2 dapat yg terbaik untuk anak2 ai tu..amin..

Kakak, sementara ni tumpanglah umah achik. Pepagi tak sempat mandi kat umah. Kenalah mandi kat umah achik..nanti claim iyooo..jgn mare..kan ke achik sayangggg ain kan..hehe