KISAH PERMATA HATIKU


::KISAH PERMATA HATIKU ....Mama Luv u All::

Sunday, April 25, 2010

Aina 2thn and i City..


Yeahh..adek dah 2tahun!! 22hb april ari tu. Mama tak buat pung apa2..cume beli kek n celebrate sama sesama sendirik ajerk. Happy beday sayanggg...


mama luv u..muaaahss

one, two threee...beday to u adek!


Sabtu, saja bawak dorang ke i-City Klang. Tempat lelampu gitu..Chantek tempat tu. Ramai org berposing2, termasuklah weolss.. ;)

tak sah kalau tak membeli meynan..laku noks kalu niaga kat sana!


Sunday, April 18, 2010

Puji vs Cerca??

Irfan : Mama....bibik kan...dia asek jer buat kerje jerk.. (buat muke kemot2)

Mama : oklah tu, rajin bibik nih...kan???

irfan : tapi... sampai tak masak bihun kat irfan..


.....apakah motip nya? memuji atau mencerca??? ahakssss




Pagi ni, saja borak2 sama bibik. Ai citer sama bibik, terus tergelak2..tak lama pastu terus berbau bihun goreng..wahhh pantas...mak sukerrrr... hehehe

Saturday, April 17, 2010

Projek gaun Aina 40 lai

Planning ari ni nak jenjalan. Dah lama tak berjalan bawak dorang ni. Pagi kakak ada pertandingan mewarna kat sekolah. Beriya2 kakak bangun pagi. Siap buat reminder kat cik abah nya, soh bangun awai. Dapat lah adiah saguhati...keke..oklah tu.


Kol 2 lebih terus kuar pegi OU. Lama nau tak ke sana. Jalan2 jer. Ramai gak orang. Sebenarnya nak buat projek 40lai gaun bambam. Sajalah tengok2 gaun2 yg cun. Leh buat koleksi untuk bambam. Tapi masalah sekarang ni ialah..bambam ni tak mau lak pakai gaun. Bile bagi jer terus lalak2 cam kene pukul..cam ne lah nak memupuk semangat kegaunan itu yea..hrmmm.


Tadik tak beli jugak. Cam ada tak kene jer.. sebabnya:

* mama jer cerewet ..tak mau yang panas

* nak cantek, chumel. Tak nmpk "kedewasaan" gaunnya

* nak yg sempoi, simple dimple; tak cam kelambu

* yang buleh guna ke mana2; kenduri dan jenjalan

* dah yg paling penting..tak mahal..kekeke...

cam ner tuh??? buat sendirikkkk..ahakss

nantilah mama serbey lagik yek..pelan2 kayuhh.. :)

Saturday, April 10, 2010

haaacoooo..

Bersin..bersin..hadoiii..resdung..tak tahann..
bangun, bukak tenet carik address PERMATA HIJRAH.
Okeh dah jumpe. Jap gi pegi serbey..
hujan..sodapnyer sambung tido. Tinjau meja makan..
wahh.. Bfast dah sedia.. best..best (tenkieu bibiks)
bihun sama nasik goreng..
makann dulu...
brupp..

Sunday, April 4, 2010

9th Wedding Anniversary

Ni pulak sesi berhoneymoon mama n abah. Yang ke baper? baru yg ke 9..pada 31 mac ari tu. Cam tak meriah lak tak de riuh rendah anak2..tp kata mau honey moon kan..mahuk pegang tgn dr kuar umah..katanya..hehe

merpati 2 sejoli..ahaks

Lokasi..penang jer noks..tak plan pung..3hari nak pegi baru CEO nak buat meetinn.. ok jugaklah..best jugak lah tak yah bangun memalam nak buat sushu anak..tido smpi ke pagi..aman jer..

testing camera jer asalnya..

feeling ala2 "abby adabi"..ahaks

Ni ditujukan buat suami, laki, hubby ku sayang..ahaks...:)

Our wedding anniversary brings to mind
The happiness and joy you’ve brought to me,
Sweet memories--the laughter and the tears,
Devoted love you give abundantly.

The place I want to be is close to you;
There’s ecstasy and peace in your embrace.
I know that I can cope with what life brings,
As long as I wake up to see your face.

You’re all I ever wanted, and much more.
I look at you and I still get a thrill.
Our marriage is the best thing in my life;
I love you deeply, madly, and I always will.



Saturday, April 3, 2010

Aina the Bambamsss

Sian adek..tak baper sihat dua tiga hari ni.. asek ter yayak jer..

mahuk beralih bulan kot. Ataupon mahuk melangsingkan badan nya itu??

mahuk 2 tahun sudah...


Bile tgk dia tido..gerammm..siap terleleh air lilo nyer, senget benget mulut nya...tiut jer..