KISAH PERMATA HATIKU


::KISAH PERMATA HATIKU ....Mama Luv u All::

Friday, May 21, 2010

Lunch time

abg yg makin kurusss..

adek yg makin mantoppp!

akak yg ilang keayuan bile buat cam tu :p, tp tetap cungg! ahakss

adek sibuk lagik nak mamammm..

Tadik lunch, round kat Parkson. Hari2 soping tingkap.. Dah beberapa kali nak beli. Niat nak kasik kat anak buah den, Gina chumel. Ingat nak beli sesama Aina. Tp tgk2 klu adek pakai, mesti ketatssss...Nak beli saiz besar, amat besar pulak. Jadik present kat Gina jerlah. Hopefully mamy adamgina (cam adamaya laks) suker ..pakai tau.. heee (paksa lak yea..)


atas meje jelah bentangnya..

windu kat dia...

Tuesday, May 18, 2010

Semangat mana kamukkk

Salam semuaaaa..gedik muslimah okeh..apa yg menarik?? tak de pe pung..pagi ni sibuk menyetelkan keje2 smlm. Tengah weng2, ada evaluation yg agak susah nak buat ni. Dah 2mggu dah ai simpan. Buat pelan2..bile keje lain smpi, ai buat keje lain tu duluk. Kesian keje lama..tah bile nak settle. Adoiyaa..tu yg sampai lupo nak followup ngan supplier tu.. satu kes lain.
Pagi, ngan semangat berkobar, aku pon buatlah keje yg aku salu simpan tu. Dah settle dah tadik, tggl superior review, klu ok terus ai award. Pastu, horeyyy siap. Tutup dalam fail, ko dok situ dendiam smpi 2 tahun. Tadik, aku followuplah ngan supplier smlm, semua tak jawap col, hampeh betol, tak keje ke dorang ni. Last2 aku tgk jam..baru kol 8.50. ahaks..belum bukak opis le kots..giler semangat si Shaz. Heee..
Now, ai nak pi bank jap. Nak bukak acc utk adek bambam. Tengah tunggu supplier pulak, tertangguh lagik. Lunch kang mahuk bermabuk2 sama geng. Tu sbb utama nak pi bank time opis hour nih. huhhhh
Apa citer yea.. oh yea..adek bambam skang ni pandai berkarok..kejap2 dgr dia nyanyi2 sorang. Kejap2 kat bilik, kejap2 kat dapo, tak kira masa. Bile dia tingat, dia karok. Lawak jer. Lagu feberet dia...hahhaa golak dulukk...halimah jongang. Aku takde pon layan citer tu, mb dia tgk iklan kots.Versi bambam "imah, imah gang..imah, imah ganggg..."
Selera makan dia..mmg mantop. Org mkn dia makan, dia makan dia makan..haiiii..takpelah tengah selera..layankan ajer.
Abg pulak, asek ngelat jer bile nak bagi vitamin. Dah le tak de selera nak makan, naik risau tgk. Dah kurus. Tengok tonsil, besattt jugak. Mahuk buangkah?? Mama dilemaaaa..
Akak, hari mggu aritukan hari guru..sibuklah soh belikan hadiah kat cikgu. Budak ppuan mmg sensitip ngan benda2 ni. Ai tya achik anak dia belik ke tak..takk ponn..tak de pung dorang kesah hari apa pung..ahaks.. bezalah anak laki n anak ppuan. Sok Ipan tak tau lah cam ner.. tp ipan tu pandai beli jiwa mama. Ari tu ai msk kari. Dia tetap makan lauk feberet, kicap jer. Last2 kene paksa makan, dia tambah nasik. Sendiri letak kuah kari sampai banjir. Tak sangka2 2 kali tambah.. siap hirup "sup". Sup = kuah kari.
Pastu yg buat mama cair hati..dia ckp.. "mama...sedappp lah sup mama..ipannn sukerrrrr.."ahaks..tu semua kenangan lah buat mama..sok besar tah cam nelah dia bodekss mama. Tah2 mencerca mama masak tak sedap..huhuu...awasss!
Alamak piccas tak leh lak nak post. Nantilah malam2 kang. Arios, mahuk turun jap. Bank.

Saturday, May 15, 2010

Mines

Harini tak de plan nak ke mana-mana pung. Nak relex jer kat umah kunun. Pas masak2 n makan2 rehat2 jap, terus meroyan nak kuar umah..


Agak2 petang, boring menjelma. Ajak Cik Abg ke Mines jap. Nak pegi kedai hp ai beli aritu. Cam ada problem ke tipon ni?? Bengkak jer ati nih. Tak pelah ai pegi tgk dulu. Smpi kedai tu, cik cino pon ceklah, dia kata small matter jer tak de rosak pung apa. Klu problem LCD or softwafe, Hp akan hang terus atau gelap jer. Hangin jer ai tau, apasal ai pya LCD ni cam ade watermark bergerak2. Alah tak reti nak terangkan camno..camtulah hai lebih kurang...tak bestlah tgk skrin tu. bergerak2 lak, tp tak lah nmpk sangat. Klu kita tenung or nak off akan clearlah nmpk. Sekali imbas normal jer.

Yang bengkak nya lagik, cino tu tak de 'inisetip' pung nak chek hp baru yg sama ngan model ai belik tu tauuu. Dia cume kata small matter jer..pala hotak kau!.. ribu riban kuar duit, dia kata small matter! Terus lah ai blah ngan muko merah padam jugak, nak nagis pung ado..huhu

Tak puas hati, ai g nokia specialist, org nokia pon tak tau naper. Cek sample hp dia..cam somo lah ngan ai pya problem..ada sikit2 gerak, tapi tak selaju ai pya..ahaks..tetap jugak tak puas ati dowhhh!

Last2 ai kuar, pegi lagik kedai cino satu lagik. Kedai tu ai beli hp bibik. Dia tu cam peramah lah, mahuk menolong. Pas cito masalah, dia pon check kat stok baru hp jenis ai tu. Tengok2 mmg gitu..legaaaa.. Dia kata ai org pertama komplen masalah tu. So dia kata, tak de apalah..dah mmg semua gitu. Ok, puas hati. Terus rase kedai tu "teluslah" kot untuk berjual beli. Next time aku pegi kat kedai dia jerlah. Habis bab HP.

Weols pun meround2lah kat Mines tu. Dah byk kedai2 kat situ, berbanding 10thn lepas. Buhsan jer. Skang byk kedai baju yg bermacam2 pesen. Klu nak ke dinner2 leh lah pegi situ.. Macam2 style ada.. ai pon tak sempat nak menjelajah. Semua dah lapau. Stop makan kat Kenny Rogers situ. Pilih dok tepi bot2. Leh tgk2 ikan sambil makan. Budak2 sukerlah..mama pung suker gak..ahaks.. pas makan, ai pegilah ke cosway mines. Beli floor cleaner dia . Bibiks order. :)













Sunday, May 9, 2010

Happy Mother's Day

Motherhood is a tough 24hr job. "No pay, no off day, often unappreciated and resignation is imposibble! Thumb up to the GREATEST MOM on Earth. Happy Mother's Day!


Jumaat lagik Kakak Ain bawak balik hadiah dr sekolah. Budak ni, mmg tak pernah lupe utk mama. Alhamdullillah.. Dia belikan bunga dan jugak CD hiasan tu. Tq sayangggg!.


ni saja2 snap gmbo adek.