KISAH PERMATA HATIKU


::KISAH PERMATA HATIKU ....Mama Luv u All::

Saturday, June 26, 2010

Berbandung

hello semua..

ai kembali bersiaran...
ahaks..pasan camlah org gomar nau tgk siaran mak kan..
tapi..mak peduli hape..

apa yea, baru abes menghabis duit.. berbandung sakan.
now..baru rase lengoh2..sengal2..ngantuk jerk..
dan rase pokaiiii
ahaks..

pegi tak sabar nak memborong, balik pon tak sabar nak mengendongg..windu anak2 ai..

overall, best..
wpon rase blur nak beli apakahhh..
kejap2 risau duit abes..
kejap2 rase byk lagik duit nyaaa..hehee
dalam2 risau, pegi jugak tukar lagi RM nya..

terkilan..
tak dapat rembat kain..
tak dapat rembat blouse bebenyak..
tak dapat buat stok kat msia..
tak naik satu2 tingkat kat pasar baru..
tak jelajah betol2 kat Jakarta.

Harus repeattt!!

Best..
tekak layan gurami terbang selama 4hari..
makanan memang powess..
merase jadik mak datin..
supir baik jer..
pantang nmpk pelastik kat tangan, cepat jer dia mendapatkan kita...haha..
Cuaca sujukkk jer..

kesimpulan : akan repeat, tp tak tau bile. Harusss!
next destination : Universal studio, Spore..bawak anak2 lak..

cik abg: please take note yea.!
mulai hari ni...makan roti lorrrr
jom layan sikit gamba lak

















Friday, June 18, 2010

Movie Night - Up

Smlm saja lepak2 di Movie Night kat Permata, Bangi. Sempena KKP 2010. Layan kartun UP. Saja bawak dorang. Merasai nikmat kehidupan..Makanan, minuman semua di tanggung..apa lagaaaa??? Layannn lah


abg irfan, tetibe nebes, tgk pentas sabtu nak naik!


Beday girl 16hb aritu..Dhia

Alamak! Lebauunya senyumm

Akak..layan air ber cup2. Mentang pree

Pas tengok..sakit pinggang..merasalah memasing. Salu selesa jer tgk wayang kat TGV..takpe sekali sekala..merasai gituhhhh





Monday, June 14, 2010

Keringgg

"Sory yea Puan, person in charge tak datang..so kita tak tau status cek Pn kat mana sekarang. Tp ada saya nmpk, RHB return balik. Pn guna bank RHB kan?" ngan confidentnya..

"Eh, mana ada. Bank CIMB. Tak de ke dalam sistem?"

"Tak pe Puan, nnt esok saya soh person incharge tu tipon puan. Saya pon tak taulah dia simpan mana cek tu, dia cuti dr mggu lepas" pulakkkkk!

"Yelah tu..dah sepolohhh kali ai tipon u all tau!. Sama jer standard jer jawapan u!. Semua tunggu person incharge" Amek ko!

Geram betol! Dah le suke suki potong gaji terlebih, time nak mintak refund, cam hampes. Padahal dah bagi dah account mana nak bank in, utk memastikan terima refund cepat, time ai follow up mggu sudah. Buleh lak silap bank.

Efisen betol dia buat kejer, dah le melibatkan duit ringgit orang.. Budusss tol. Kalau setakat RM50, gue sabar lah lagik.! haiyooooo!

Keringggg nihhh..nak melangkau ke 22hb. Semput lah bebsss!

*Terima balik col lepas kene perli tadik gaknya

"Puan, comfirm RHB tu cek Puan, so nnt saya bank in balik ke CIMB. Tak taulah bile clear. Puan tengoklah by Khamis ker cam tu yea..."

huh! 17hb dahhhh..baik bank in jer 30hb. Abes cito! senang keje ko koperasi!!

Wednesday, June 9, 2010

Karangan Kakak Ain

Pada suatu hari ada seekor kucing dan anak-anaknya. Tiba-tiba anak kucing berkata ‘ibu kami laparlah, kami nak makanlah ibu’. Ibu kucing pula berkata ‘Oh, ibu lupa pula..makanan dah abis. Ibu belikan ye' Anak kucing pun berkata ‘baiklah ibu.’ 'Ok, ibu nak pegi dah ni'.. ibu kucing memberitahu.'ok ibu’ kata anak kucing . Selepas itu, ibu kucing pun pergi ke kedai runcit.

Ketika ibu kucing berjalan, ibu kucing terjumpa ibu ayam. Ibu kucing pun bertanya 'Wahai ibu ayam, awak nak kemana?’ ibu ayam menjawap Saya hendak ke kedai runcitlah’Oh saya pon nak ke kedai juga, jom kita pergi bersama-sama' kata ibu kucing. 'Saya hendak membeli makanan' kata ibu ayam ‘Ohhh saya pon sama’..kata ibu kucing


~TAMAT~

Ahaks..apakah motipnya? Nak bagitau kat umah tak de makanan kat mama ker tu???
Sah balik kang kene beli jajan ukt stok cuti sekolah.


Tuesday, June 8, 2010

Otooo sharr, aki arahhh n coti sekolahh

Yehuuuu..baru lah lega sikit, kerja dah settle. Dah 2 bulan aku peram tau. Berkat datang time cuti. Rajinkannn???.. :D

Sabtu abah coti main badminton, so bawaklah budak2 tu jenjalan. Tak tau nak kemana. Last2 dah pas magrib barulah decide nak ke Alamanda jerk.

Irfan, adek skang ni tengah taksub ngan Motor or keta besar, yang pelik tu, adek pon joint tumpang sekali. Klu abg main motor besar, dia pon sibuk jugak amek koleksi motor abg dia. Bile abg main kete, dia pon main kete, smpi masuk mandi pon bawaklah motor or kete tu.. chumell..

So, sabtu tu kebetulan ada lah racing car kat situ. Suker kemain dua beradik nihh. Sempat lak nak snap2 pic kat tepi kete. Seb baik aku bawak camera ke serata dunia.. hihi..Adek heboh jumpe kete besar. Dak dua ni klu dalam perjalanan jumpe kete or moto besar suker jer siap jerit huiii besarnya motorrrr..abah kejar dia bahhh. si adek lak, nmpk motor ex5, pon oto sharr maaa. hahahaha

tak puas2 menatappp

baru ready posing

Aku ngan akak ain, terus menghilangkan diri kat kedai make-up2, kedai cekak2...best..wpon tak beli..mak sukaaaa tgk!

Tak de apa agenda sebenarnya nak mencari, nak membuang duit. Lagipon hari soping akan tiba tak lama lagik. Insyaallah time tu akan ku borong smpi muntah2. Motip carik baju raya 3 org tu.. Perghhh..

Terus weloss pegi makan. Kenyangkan perut.

Ahad, pegi kenduri. Kawan opis. Pasni mmg byk kawan2 dept nak naik pelamin. Berderet2 tarikh. Insyaallah, klu tak de halangan buleh lah pegi.

Karnival Sukan, tak lama lagik. Aku saja je anta nama utk jdk commitee. 19hb ni. Aku jaga Go Kart games. Ok jugaklah..tp panas tuuu...tak pelah, yg penting keikhlasan bekerja...iye ke tuuuu??? ahakss

Hari ni kuar iklan psl petronas cilik lagik, kali nak mskkan Irfan lak. Dah cukup umor, tahun lepas tak msuk, sbb tak cukup umor. Tak menang pon tak per. Saja je nak tengok dia buleh tak communicate sama org luar. Hos ialah Nabil Raja Lawak. Tu pon klu tak tukar...hehehe. Pagi ni dah submit dah email to Kelab Sukan Petronas. Tunggu..


Citer adek, smlm bile mama balik keje, dia dah tunggu depan pintu. Update mamalah kunun. Tunjuk kaki bertampal plaster. Sambil sengseng suar.

Aki adek arahhhh..Sape buat?

Akak..akak opekkk.. nape kopek??

akitttt..(sambil selak2 suar lagik tggi)..

pandai dah ngadu. Bagus, baguss..

Leh lah jadik tipon karat mama..

Kakak, cuti sekolah. Riuh rendah lah umah. Hari ni aku bagi keje memain kat dia. Soh buat karangan apa2 jerlah.. Tengok mlm kang..siap ke tak..

Planing cuti ke mana yea??? entahlah...dekat2 jerlah kotssss..