KISAH PERMATA HATIKU


::KISAH PERMATA HATIKU ....Mama Luv u All::

Wednesday, July 21, 2010

Adek n Pokok Kelapa

Rambut ala2 ciput dah makin bercambah


nak tido, mintak mama ikat rambut "pokok kelapa dara!"

eh, control cun jer dia.. :P

ish, lemari ni..abeslah tumpang pokok kelapa adek!!


Sunday, July 18, 2010

Sabtu-Ahad

Ujung minggu ni pegi mana ma?? Lama kita tak jenjalan (sesi meroyan akak Ain)
alah, dok umah je lah. Penatlah nak jenjalan (padahal???)

Jadiknya mama lah yang menang. Sabtu, dok umah..petang2 baru jenjalan kat Kajang-Bangi jer. Ahad, baru jer ingat nak pose malas2 kat umah. Ingat nnt lepas masak, nak tido, pastu bangun makan..pastu lepaks lagik. heheh..Tapi..atok sudah menalipon panggil makan kat umah dia laks. Mak Ndak mai..pegilah jugak.

Petang ni, ujan pulak. Ingat nak mecarik sushu adek kat Alamanda sana. Pastu leh cuci2 mata. Tapi kemalasan laks. Tengoklah malam kang.. kok rajin!

Irfan tak kesah dia. Jalan ke tak. Janji dia dapat layan game dia. Hari2 tanya mama keje tak sok. Bile kata tak keje, mule lah buat muke manjakani dia.. So, 2 hari ni dia beronok-ronoklah dapat main games sambil makan pisang emas 4biji.


Akak, sibuklah ak berFB2..macam terror..mama pon buatlah satu account kat akak. Dah le tak cukup umoqq. Terpaksalah tipu umoq. heeee...Ahad, baru lah nak settlekan keje sekolah. Dah kene paksa, buatlah jugak. haiiii...


Adek, keletihan gaknya. Tadik masa nak pegi umah tok, tengah2 tido. Mama hangkut juge. Pas tu balik tu ujan manja2. Terus feeling nak berbuai. Bagi sushu, terus hanyut..


ok..dah..nak masak jap. Akak sibuk nak layan FB..cam tau je

Friday, July 16, 2010

Ikan oh ikan



Yehaaaa!!!..legaaaa sesangattt
eh, apa kes??
terlekat tulang ikan noks!
dah 2 hari dah..
lekat kat tonsil lak tu..

nak poie klinik, mak takuttt!
sabarje lah mak menahan sakit tau..
tp tadik, tahap kerimasan dah meningkat..
apa laga...korek jugaklah cemana-cemana

akhirnya....

Gue bebassss!!!! Leeegaaaaa!

takut menatang ni sebenarnya!




Wednesday, July 14, 2010

Veranganssss

Yeahh.. kejap je Ramadhan nak datang lagik..

pose dah ganti lom? aku? alamak..3hari lagi ler.

ok..ok.. minggu depan. asek2 minggu depan..

tp kali ni betol...sungguh..sila percaya yea..ahaksss


so..apa planning? mau berniaga bulan pose?

tak abes2 kan..tp bulan pose bulan yg berkat

ada tu, bulan pose nilah sapu licin..

yg jual baju, demand tinggi, semua nak berbaju baru kan..

kuih raya..hrmm..mmg perlu..

yang penting, sila jaga kualiti kuih anda yea..

aku pernah lah beli, order cantek jer. Dapat, selepetttt..camni nak hidang kat org ke

kantoiii. terus tak moh order lagik..

apa lagik yg da boom, haaaa...kerepek2 kan??

sebab, klau pegi mana2..

Setiap umah ada jer kerepek, kekacang.. Bohonglah tak de..


eh, tetibe jer rase nak projek kerepek tahun nilah. Kilang dah tau, beli byk2 pastu kampit2kan ajer..hehhe..angan2 tak pernah lepas si shaz.. tak per yg penting, ideassss


tp ai perlukan sokongannnn..ahaks... cik abg,...sokongan please!!!!



Tuesday, July 6, 2010

Sakit gigi, result kakak n apa2 ajer

Kelmarin, stat baliklah sakit gigi si Irfan. Sian dia. So balik keje senin tu ai balik 5tajam utk bawak dia pegi klinik gigi. Ingat lagi dulu bawak g klinik gigi, meraung kemain. Takut.. kelmarin tu macam ok jer. Serah diri. Dah tak tahan sakitlah kot..ke leka tengok meynan kat klinik tu.
Doktor bagi antibiotik bagi bengkak surut ngan ubat tahan sakit. Sok dah ok, dalam masa 5hari ni kene pegi balik n cabut jerlah. Tu jer ubat dia. Tak tahan pulak tgk dia nangis2, kita pon effect pening kepala jugak.
Kakak, sabtu lepas hari amek report kad dia. Alhamdullilah, result semua A. Terus kembang kempis update mama masa balik dr sekolah. Ai tak pegi, yg pegi amek result dia, abah nya. Dapat 6A, no 7 dr 30 lebih. Kedudukan dalam sekolah no 21. Oklah tu. Utk periksa akhir tahun, klu tak ok pindah lah kelas belakang..harap2 taklah. Study hard yea yangg.
Lain, entahlah rase cam biase jer tak de yang happy pung, mendatar je emo skang nih. keke..haiii bile lah dapat lepak2 kingg jer..bestnya...hrmmmm. Penatlah! Minggu ni penuh ngan makan2 jer. Mggu depan insyaallah nak lunaskan utang pose yg tak settle lagik.
Oh, aritu kan ada dept meeting. Dalam meeting tu Senior Manager tetibe jer announce yang dia nak bersara awai. Khamis ni last day. Memasing terkujat, sedih pon adalah. Time sorang2 bagi ucapan, alahai sayu jer rase..yg ppuan ni emo. Baru cakap sepatah dua meleleh sudahh, sedu sedan. Yelah, dia bos yg penyabar yg pernah aku jumpe, dia kene marah ngan GM still muke tak de apa2 dia. Setengah2 tu siaplah ko kuli2 kat bawah, aku kene, korang kenelah jugak kan..mungkin tu yg terbaik utk dia, berenti awai berehat kat umah ngan otak, hati yg tenang.
Lepas meeting, bos dah siap booking kat Sundanise Level 4 utk lunch. Sedih tetap sedih, tapi makannn tetappp. Ikan lentik, udang special, lomak nangka, ayam bakar. pergghhhh sentat!
Sukakkk.
eh, nak upload pic asal lak asek not responding ekk..tang mana yg silap nih?? huhu

Friday, July 2, 2010

KKP 2010

Citer ni agak basi. Tak sempat ai nak upss. Hari ni barulah nak upss. Kan aritu kata Irfan nak masuk petronas cilik kat KKP. Akhirnya tak payah audition, terus ke pentas utama. Haha..cam ok ke? Nak ke dia merepek? Tabahkan hati lah irfan ku sayangg. Ahaks


Hari sabtu tu, ai kan volunteer jaga go kart. Seawal jam 6.45pg ai terpacak kat Permata bangi. Setat jam 8pg. Tugas cik abah, standby kat pentas utama jam 11pgi. Tunggu punya tunggu.. tak jugak muncul si Nabil raja lawak. Dah nak abeh keje mama, barulah muncul si Nabil. Sempatlah ai pegi tgk Irfan buat per. Tah apa2 di jawap. Semua main No jer..2,3,5Layannn…akhir tu..dapat lah voucher toy’us yer..bukan toy’s U yer. RM100 Apalagikk?? Kasik tukar dehhh..


Abg nak ultramen n koleksi kete hotwheel dia 2biji, adek n kakak ngendeng jugak. Dapat lah tempat conteng bonteng si adek. Adek skang suke menconteng, kat kaki, kat tangan. Pastu soh mama five.. bile tak de contengan tak nak five. Kartun apakah dia tgk..Ain kata dia ikut kat tv..ahaks.. Akak lak..amek UNO..hari2 layan UNO..oh..ipan pon pandai dah main UNO tau. Mule2 mama n abah ckp alah ipan tu mesti kalah. Ingat ipan yg sayor sbb takkan menang rasenya tak pandai tengok no n kaler kunnunn..sekali, dia jer asek berUNO dulu..yg kalah si kakak…ahaks…Suke kumpul2 kaler. Buleh lak gituh..