KISAH PERMATA HATIKU


::KISAH PERMATA HATIKU ....Mama Luv u All::

Sunday, August 29, 2010

Suspen jer..

Nak guguq jantunggg..
apahal lak nih??
Ipan lah.. ilang kejap at OU.
Ai tgh sibuk2 carik kasut dia
soh dia carik kasut sendiri..
bagi kebebasan lah kununnya
sbb dalam butik jer
bukan tempat besar pung..
masa nak kuar blah tempt lain..
baru pasan tak cukup satu kepala..
dah panggil2 tak ngahut
terus rase kering darah!
macam2 terpikir...huhuhu
pas kuar dr kedai,
dari sayup2 nmpk lengan baju dia.
kat ujungggg sana..
(deria 'bau' mama kuat!.. lengan baju pon leh tau..) :p
tengah melalak2..
org pon dah kerumun2..
guard pon dah standby nak bawak dia..
bergegas cik abah amek dia..
waduh...suspen2..
dah le anak jantan soranggggg
dah jumpe terus pegang erat.
baru tau!!
hish Irfannnn...

Thursday, August 19, 2010

Zazzz!

Huhuhu..

Ai stress lah lately ni . Byk sgt keje..satu hal. Pastu ada rase cam kegagalan jer buat keje je, walaupon bukanlah silap aku kan. Tp sbb aku yg handle, tempias kecil kecilan lah ..elok2 leh settle keje utk menjelang raya, kene lah settle lagik keje yg dah settle, terus tertimbunnn

eh termerepek lak..tak paham yea.. tak pelah

aku tgh compile data utk festive gift. Company tu terbuat onar, eh bukan..transporter dia. Abes festive gift tu rosak..cam ne nak antar to all the partners..semua org menjerit mintak tukar

Kuih tart semua jadik tepung..yolah tartkan sifatnya gobuuu..seriyes sedap kuih tu..so skang tgh arrangekan replacement utk semua region satu malaysia. Pertukaran tart ke kacang dewa. tau kacang dewa?? hiks

tipon ai pon berdering2 luar biase..keke..tak pelah merasa bursi banget

cepatlah settle...

tak tahan mak, balik lambt di bulan pose yg mulia nih..ok...tu jerlah sesi meroyanz hari ni..terus seram sejuk kaki tgn tingat tinggi menggunung dokumen tak out2 lagik..

aiyokkk..!!

Sunday, August 15, 2010

Projek mendobi

Kejap dah hari ke 5..
hari ni nak mendobi baju2 raya dorang..
tp tempat sidai terhad..
maklumlah umah kecik..
kenelah basuh berperingkat..
hari ni basuh baju2 kurung n bj melayu..
jeans2 sementara panasss
minggu2 lain basuh baju lain..

tadik, ai update lain..
sekali terhilang..
oh sedihnya...
nmpk gaya, tak rezeki lah tu nak sharing..
kali ni ai berhati2. save sokmo!
oklah...kene pegi basuh baju lah nieee..
eh bibik kan ada..
tak leh..bibik ai perkasa..
kang ada jugak yg tak berbaju di pagi raya.

Roger n out!

Tuesday, August 10, 2010

Salam Ramadhan

Salam Ramadhan..
Akhirnya diberi kesempatan utk menjalani ibadah puase tahun ni..
Diharap kita dapat menjalani ibadah puase dengan sebaiknya dan terbaik, dengan seiklhlas hati..
kerana...tak tentu lagik tahun depan kita dapat berjumpe kembali..
"Kedatangan mu di nanti, pemergianmu di tangisi"

hrmmm.. bulan pose ni, kaum ibu pening lah nak sediakan juadah berbuke sama bersahur. Gigih carik menu mulai hari nih.. hikss..

ok...jom google carik menu menarikssss

Friday, August 6, 2010

Demam kembali lagik

Nilah akibat terjun tiruk tak henggat. Dah demam akak ain. Dah seminggu tak pegi sekolah. Exam bulanan pon terlepas..

muke seberk jer

Hari ke 3 jangkit kat abg Irfan, tp cam tabah jer dia. Elok jer. kasik game, ilang demam..hikss

ecehh..memasing cover muke

ini budak ajer yg riang gumbire..alhamdullilahhh...

Sunday, August 1, 2010

Pengantin Baru, Ancasa Resort

Uish..lama gak cuti bersiaran. hikss..penat lah minggu lepas. Balik umah terus ilang mood nak ups. Tp tak pe leh ingt lagi rentetan peristiwa mggu lepas. Oh yea, masih belum terlambat lagik ku ucapkan 'Selamat Pengantin Baru' buat Joeburn. Dah selamat nikah dak Joe ni. Selamat menjalankan tanggungjawab yea adekku. :)


Lain2 tak de apa lah yg menariks. Bju kurung raya n baju melayu anak udah selamat kurembat bersama ipauku. Semangat gilos. hahha.. Senang. Maleh nak merayau bulan2 pose ni. Tinggal la baju mama belum dapat agik. huhu..*matilah bulan pose pon belum lagik, dah sibuk2..hehe

Minggu nie weolss ke PD lagik, dah tempat tu yg dokat. Bwak anak2 berendem2 ler. Kali ni pegi kat Ancasa PD. Sbb pilih Ancasa, apartment biaseTanjung Tuan tu aseklah fully booked. Sebab dah nak pose ni, masing2 gian..haruslah kupergi jua..



Kali ni group Pak Ndak pon joint jugak. Ada ahli kumpulan baru. Salu, group achik n Mak Ngah jer. Sib baik lah aprt tu besar. Agak selesa jugaklah.
Berbaloi2 bayar memahai,
sumbat reramai..
pantun di situ!!!



Next family gethering bulan Oktober, kali ni ai dah booking sesiap kat Tanjung Tuan, amek 2 lot sekali. Rase nak uat jugak ala2 family day. Nntlah ai usulkan kat AJK lain.. :)