KISAH PERMATA HATIKU


::KISAH PERMATA HATIKU ....Mama Luv u All::

Tuesday, September 28, 2010

Pestime gunting rambut

 

28092010183

Sukernya dia..Ingat takut cam Abang Ipan..silap orang lah mama!!

 

28092010184

eh jap anty adek nak pandang mama ngan abah. Ok tak mama??

 

28092010186

Macam tulah citer dia..ciput jer trimmm. kemas sikit, kontot sikit. tapi..tetap maintain bulat. muke bulat, rambut bulat!!!

Sunday, September 26, 2010

Sajian Kebahagiaan

Bangun, bangun..

Kata panggil mertua datang, siap lom?

siap, settle..Bahagia rahsa…ahaks…

Masak per? biase jer. Yg sempoi2.

Ikan siakang stinggg, ikan siakang 3rase chenta, baby kailan, kicap ayam utk baby2, udang sweetsour, dan jugak, sup malatop. Alhamdulliah..settle..harap semua kekenyangan..hehe

smlmlah kejadiannya..

25092010182 adek happy ngan baby

harini, ada PDB open house. Kat Sime Darby Convention Centre. Pestime dapat bawak family, tahun2 sebelum buat hari kerja. Tak de feel nak makan. Yelah sok sapa2 yg jadik mak, akan merasai..tingat jer laki n anak2 makan apah lah..ahaks..

Start kol 12. Sampai terus amek gift dulu. Dapat lah kuih sikit. Pas tu leh amek gmbr family kat pentas tersedia. Terus siap jer gmbr tu. Efisen. Sukak.

Elok jer turun pentas tu, Upin Ipin pon kuar. Jom amek gmbar ngan dua budak yg botak tuh.

CIMG2760

Ada face painting jugak. Terus Ain n Dhia pegi. Tak ramai orang lagi. Adek dah nanges takut Upin Ipin ngan badut. Terus moncungggg

CIMG2762

CIMG2763

CIMG2767

Ada games utk budak2 jugak..

CIMG2777

Adek amek belon pedang ngan gelang. Face painting pon buat. Dah tak seram dah..

CIMG2780

CIMG2794

CIMG2782

ada performance angklung dr Toi ngan karok juge. Tetibe anak2 berlari naik atas sbb Toi nyanyi lagu Yunk-Waliband. Eh cam kesian jer, sekelumpuk cam tak dipedulikan. Hiks

CIMG2790

Last, sesi duit rayahhhh. Jom beratur. Beratur.

CIMG2783

CIMG2796

Sama Fuza ngan SM baru, Kak Rai

CIMG2800

Jom Baliksss

CIMG2812

CIMG2810

Okey. Penat, balik umah, tidooooo!!!

Thursday, September 16, 2010

Open table

Selesai dah jamuan umah ai harini utk belah family sini. Sebenarnya saja nak buat sempena pak lang n mak lang yg nak balik Johor dah. Pepagi lak tuh. so, bfastlah kekdahnya. Sekali cik abg kata, sms semua adek badik lain tya ok tak klu nak datang harini pepagi. Klu tak, buatlah sesi utk pak lang jer. Next tuk adek badik lain. Cergas masing2 kata okeh. Aku, pagi ni kol 8 berlegar mencarik bahan yg tak cukup lagik. Sib baik lah Mydin umah ku kol 7 dah bukak. Panggil org makan kol 10am. Marteelah tak siap kang. hikss

Mlm kelmarin sibuks beraya ke Banting. Kecoh gosip Datuk Sosilawati kat open house tu. Maklumkan tmpat kejadian..opss..oklah tak mau citer. Al Fatihah lah pada mangsa2 tu..

Penuh gak meja. Aku cater nasik lemak, lauk paru, ayam goreng n nugget jer. Tengok2 mak long bawak roti canai sebebannnn. Maceh yea.. Pak Long puji pujian raihan, kata sambal ai sedap.. *gembira

Mak ngah lak sms malam smlm. Nak cempedak tak? Lajuk jelah aku balas : nakkk..buat tambahan sok pagi. Siap dah mak ngah gorengkan..leb u…

So nilah hasilnya..sikit2 membawa berkat. Ahaks…

Next, utk mertua, belah2 seremban lak. Tp menu apakah?????

 

CIMG2695

Pak ngah tayang cincin ker tu?? hiksss

Wednesday, September 15, 2010

Sesaja

Eh, best lak udate dr window live nih..copek pon copek…yeahhhhh mak soka!!! Padahal org dr dulu dah retikan...ai baru nak mulo..takpe..saya budak baru belajar! Sory yea Joe, ahkak terupss lak sekitar majlis ekau dek nonnn! Ni je yg ado dalam computer. hehe Cube tgk. Gmbar semua budak2 tutup tinger..byk kompang ke aritu? ai lupe lahh..

CIMG2574

CIMG2566

CIMG2572

CIMG2570

CIMG2556

testing – window live

testing

CIMG2650

Lebaran 2010

Sambungan gambar2 raya. Tahun ni maleh nak upload dalam FB sini jerlah. Layannn

Sesi salam-salaman.sesi tok wan n atok kumpul duit rayahhh

Pak Long & Mak Long n anak2 yg putih2 gebus : Mohd Zharif Syafiq, Nurul Amalina, Nurul Aliah, Nurul Asyikin, M Alif Daniel, M Zaim Iman. Pergghhh panjang2 nama, nasib ucu ingat!!

Diva mak ngah n Pak ngah yg cool. Tudung ala tok ti...hikss : Dhia Qasrina

Ni group Pak lang n mak lang : Zulhelmi & Zulfitri

Pasukan bola achik n babah. Adek nak msk group babah sebenornya...silap binti..hikss ..M Nabil Iqmal, M Aqil Asyraf n M Airell Hakim

cucu2 tok wannn! eh kurang 3 kepala laie...

Menantu2 yg vogue n tuff2..ahakss

Adek badik ai..tak cukup 2 lagik..huhu

bersama laki bini masing2..silap padankan mgikut tema baju


Ngan anak buah ppuan. Eh, selit gak si irfan hafiy!

Cucu pertama, cam diapit dua bini!!

Selamat hari raya, maaf zahir dah batin!!

Tuesday, September 14, 2010

Sesuci Lebaran 2010

Cam ner raya? meriah? ai ok2 jer..raya pertama kat kajang. Kali ni cam semua berkumpul kecuali pak ndak jer..lajuk ke kelate...


Selamat hari raya!

Ai lak cuti hari khamis tu, dah sign kontrak kene buat laksa lah. Gigih aku ke pasar pepagi, beli barang. Cik abg barulah nak pi tukau duit. Merasalah jalan kaki ke bank2 berdekatan. Last2 jumpe gak. Sib baik ada Orang Cina Bank Company..

Ari tu borak2 sama anak2 kan, nak buat per duit raya nih.

akak nak simpan, irfan nak beli meynan.

adek nak beli apa?
adek nak beli nasik! siap buat muke kemek dia


lawak jer adek, ingt makannnn jerlah si kecik tuhh.


Malam raya pertama tu weolss dah balik sban. Terus pegi umah anty lang. Beraya sanah. Dekat kol 12 baru balik. Esoknya baraya ke umah ibu, pastu pegi lak umah mak tam. Tahun ni rasenya beraya umah mak tam berkali2. Time beraya, time stok BBQ joe burn, pastu pegi lagi sama mertua. Nak balik kl pon Yana sms ajak datang, buat mee kari kekdahnya.. tak merase mee kari yana. Sbb pegi umah Pak long laks..lagi pon dah melantak mee kari kat umah ipar ku, sehari sebelum tu.

Oh ye. kali ni raya ke 3 hari jadik ku..mlm tu weolss pegi karok beramai2 kat sban parade. Pegi sama ngan anak2 mak tam serta menantu. Pasangan sporting jatuh kepada...Joe burn n dilla lah. wpon ... kannnn, tp tetap jugak sporting pegang mic. Ahaks...(Joe, ahkak mintak ampun yooo! hikss)





Smlm baru balik ke umah. Hari ni seperti biaselah cari lauk basah, malangnyer ikan semua bermata merah. Nyammpess. Hari ni stok makan sayur jela...nak ajak org datang umah pon nanti2lah..tggu semua balik dr kampung dulu...


aisey..tenet sangat selowwww..beraya gak kots.. nntlah ai cube paste lagi buat kenangan yea..


Saturday, September 4, 2010

Ujung Ramadhan

Sekejapan jer dah nak ke penghujung puase. Ai biase2 jer..tak de perasaan nak raya sakan pon.

Mandom jer rese, sbb rebassss, tak masyukkk!! huhu

Jadik persiapan ala kadar sahaja. Oh kali ni raya umah mak ai. Tak sabar jugaklah nak berkumpul-kumpulan..

ok..lupekan dulu pasal raya..

hari ni ke mana? ai dapat jemputan buke pose kat The Zon, Jln Ampang. Supplier bagi. Ingat company tulah belanja.. sekali, bini kepada supplier tu tipon ai..oh, bini dia kawan sekolah ai dulu. Segan jugak nak jumpe, last jumpe ms form 2. Pastu ai pindah ampang, terus putus sahabat. Sekarang jumpe balik dalam FB. Tapi bile tanya cik abg, dia ok, barulah ai tipon bagi confirmation kat si Mardiana itu...

Lagik, masalah keje..mmg hari2 masalah kan..hehe..tak pelah, keje smpi bile pon tak abeskan..buatlah selagi mampu..tp masih tertimbun2. Malas betoi nak update segala mak nenek report, pastu nak filing. Penat..hiksss..



Anak, pas ipan 'ilang' sekejap tu cam tak kuar2 umah weolss. Cam malas jer nak kuar. Jangan si kakak, pantanglah ai pki baju lain sikit, dah sibuk2 tanya. 'mama na pegi mana tu'?? haiii..

Adek, minggu ni klu menangis jer memuntahkan isi perut. Fobia jer bile dia nangis. Dah 2 kali dia termuntah atas katil. Adui!!! tetengah malam lak tu. Terpaksa lah rescue 911 dr bibik. Yang tak syioknya busyukkkk satu bilik..di sebabkan adek ni klu nangis, akan muntah, satu lagu telah diciptakan oleh akak dia..


'Adek jangan menangis, nanti muntah, nanti muntah..'

kadang2 adek plak nyanyi..

mama angan angisss, anti untah, anti untahhhh... :) Motip...mama kuat nangis kah??? ahaksss

Skang dah start coti sekolah..Ai cuti raya mula pada 9hb nie. Sampailah Khamis depan. Tetibe jer bos kuar arahan, next year kene ada org stand by kat opis time raya..sapoooo nak angkat tangan?? semua nyorok2 kepala bawah meja, kekdahnya kan...


Smlm adek Joe ngan Dila datang umah, buke pose sesama. Kira pestimelah nak bertandang umah ai pas kawen aritu. Umah dekat jerkan. Tak patut klu tak datang.. keke..

Petang smlm ai text dia kasik reminder duluk. Kang penat2 akak menjala ikan siakap, dia tak jadik..hiks..

'joe, jgn tak datang tau.. amaran nie..'

'ok kak, ada apa2 yg nak bawak lagik tak?'

'bawak emas 3kilo'
ahaks..

so bermakan2lah kami.. lauk biase2 jer.. Siakap sweet sour, udang rendang, buncis goreng telor, ikan masin bibiks, ulam ulaman, sup daging beli jer kat sup meletop..oh sangat malatoppp sup ni.. ai tergian lak makan sup ni. Bape kali ajak cik abg sahur kat kedai tu. tp bile bab bangun sahur jer, kompomm ler failed nak ke gerai. Malas lak nak salin2 baju, buleh soh tak budak kedai tu buat special delivery???

Joe lak bawak 'omeh dia 3kilo' = donut big apple. Tenkiu joe n Dila!!!..

Hrmm..tak sabar hari ni. Sbb sopa emak ai akan tibe ke rumahnya. Sian mak, barulah dapat merase tukar sopaaa.. dah buruk nau katanya kerusi dia, nak salin kain pon, sama jer beli baru. Baik beli baru. Wahh, bersopa raya mak gue..tak pelah..janji dia happy leh pilih sendiri yg mana berkenan. Aku bg gaklah bantuan sikit2. eh tu pon kena bagitau ker...motip rebassss.. hiks..

sikit jerlah bantuan nya.


oklah the end! Nak carik balang kuih, tapi di manahh? semua tak kenan..