KISAH PERMATA HATIKU


::KISAH PERMATA HATIKU ....Mama Luv u All::

Sunday, October 31, 2010

Asek2 PD jerk!!

CIMG2892

CIMG2893

Lokasi, asek2 PD. Tanjung Tuan (The Regency). Dah itu yg ado. Terima seadanya.. hiksss.

CIMG2929

Main pantai jap

CIMG2901 Kat pool yg sentat ngan manusia

CIMG2932

Di gigi ombak

CIMG2935 yeahhhh!

CIMG2904 Peace!! Ayel n Irfan

CIMG2931

Montot sapa cung??

CIMG2941

Adek sempat nak sambau jiran sebelah pya meynan

CIMG2949

Cepat2 buat istana kaca..eh pasirr!

CIMG2942 berombak ombak!

CIMG2961 cepat2!..alamakkk!! roboh sudaa..

CIMG2895

makan2 pas mandi manda

CIMG2939 Dhia paling tinggi, Ain juara galah. hahaaa

CIMG2897 cantiknya…

CIMG2898 panorama petang!

Dah abes utk tahun 2010. Tunggu 2011, nnt mama rebut lagik ye kat online pett.. :)

Yeeepeee!

CIMG2930Adek sheshe.. Ahaksss

Sunday, October 24, 2010

Sungai Lui

Entry tak de kene mengena ngan lagu Sungai Lui, Aizat. :)
Best lak lagu tuh. Hari2 layan..
Ok dah. Lain.
Baru balik dari Seramban. Sian Ipan, melalak nak tinggal kat umah Atok Ajak dia.
Nanti eh..cuti sekolah, leh posting seminggu kat sana yea.
Hari ni belasah udang dr Sabahan. Sedap dan lazat! :)
Merasa udang nak kapal terbang. hiks..
Hari ni sakit lak kepala, pas makan, rehat2 terus terlelap. Konon nak teman adek tido, sekali mama hanyut jugak. ahaks..
Sedau2 akak ain kejut kata nak ikut anty dia pegi konsert sekolah adam kat Uda Ocean sanah. Poielahhh..mata mama tak leh bukak dah..ahaha.. klu tak sakit kepala harus mama pon mengekor juaaa..
Petang, boring lak. Sakit kepala tak reda lagik. Ajak Cik Abah round2 situ, pegi kedai Dress House. Sambar baju adek sepasang. Pastu barulah carik minyak cap kapak.. sama jugak tak lega. Kena makan ubat nih.
Sekarang dah kat umah. Sok akak Ain periksa akhir tahun. Harap sok terang hati, leh menjawap dengan baik. Amin.
Apa plan coti sekolah???
ok nannntuk..makan ubat. Jom zzzz! Tido lagik... !

Thursday, October 21, 2010

Folio keluarga saya

 

21102010214

Kerja sekolah akak ain.

21102010215

Kesah keluarga saya. Puas dia mengarang.

 

21102010216

ok dah siap. Modal kertas, puncher, plastik cover, pen, stabilo. Semua RM14.80. Eh..saja na bagitau, skang ni semua zaman duit!.

Monday, October 18, 2010

Syukrannn..

 

CIMG2477

Lega. Dah 2 hari buat aku runsing.

Degup jantung mamat manja di atas ni kencang sangat. Ingat sbb dia dok tak diam. Pas main2 dia peluk aku. Ada lah terase degupan jantung dia. Peliklah kan.Ingat sbb dia aktip sangat ke hapa..

Semalam..pon sama. peluk2 dia sbelum tido.Heart to heartlah kunun. Pastu terasa lagik. Aduhh tak sedap hatilah pulak. Harini kene jugaklah bwk doktor.

Satu hari aku tak tenang kat opis. Google, macam2 ada.. buat risau jer.

Tanya acik, dia tak tau.

Balik keje terus pegi klinik. Mula2 cam segan jer nak cakap. Poyo jer mak dia nih.

Doktor, nak tya apesal jantung anak saya ni degup kuat sgt?

iye ker..meh check.

so dia kira2..pastu katanya 78/kilomter sejam..hikss

ok jer dia kata asalkan tak lebih 100/min

lega sangat. Yelah anak nantan sorang u..

Pastu doktor kata.

bagus ekk u prihatin. Lelaki mmg degup dia kuat sikit banding ppuan. Jantung dia dekat ngan tulang rusuk. Lelaki lemak tak banyak. (motiplah tu kan)

tak caya, balik kang u landing kat dada husband u..ahakss

Gitulah..

Klu ada masalah tengah2 main dia akan berenti cam kepenatan. so far tak de. Berenti nangis ada la..sesi tak puas hati adaaa. ahaks

Lega hati mama..

Sunday, October 17, 2010

nak adek!

Mama..ipan nak adek!

ish..mana nak carik??

ala..ipan nak jugakkkk

tak nak lah..penat jaga

nakkkk..

ala, bukan ipan sayang adek pon kan..

ipan sayangg…ma, nak adek..

*poyo lak dak ni tau.

ok2.sok mama carik kat pasar kajang ye pepagi..

uwaaaaa..

cehh pandai lak mintak!!!

Ipan jeles lak bile dgr Ayel nak dapat adek baru!

ala, kan dah leh cuti bersalin 90 hari..apa lagaaa…rembatlah..

oh tidakkkk..buat masa ni rase dah cukup lah kot sbbnya :

Semua anak2 den ni tak tido malam time pantang. Ain 12tghmalam – 6pagi. Pastu elok lepas pantang. Ipan paling teruk 12tgh malam - 6pagi smpi lah umor 4bulan. Even sekarang pon susah jugak tido lagi selagi tak kene paksa tido. Adek pon sama..kan sama baka, cuma dia baik sikit,  kol 12mlm - kol 4 pagi. Pas tu dia tido. Tp dah mcm malas nak stress, layanlah astro pepagi buta tu.. siang..budak2 ni..nyenyakkklah sangat..ishhhh gerammm. Dah pesennn!

Semua barang2 budak mahal dah..susu setin utk baby dekat rm70 kot. Klu nk ada lagi adek ngan abg msih myusu..ohhhh…aloo, baby susu badan lah weyyy..(ni citer klu tak mampu nak susukan badan)

pampers..hrmm samo jugaklah.. siang pamper lain, malam lain..baju2 lagik. sabun2 tu semua kene kira, kang kono yg enzema, ngan lotion special dia, sabun2 syampu, sabun baju, klinik lagik. hiksss

Pastu yg paling menusuk kalbu, mak akan cakap..ish tak cukup2 lagik ker. Dah le anak susah tido malamm (tang tu yg tak tahan nak dengar tu, tapi tak pe..tu lah tanda mak sayang kan..hehee)

Dalam pantang lak, kene buat sendiri. Mak dah tak daya nak jaga. Semua2 lah buat sendiri, sib baik ada bik. Sedia2 bahan masak, ai masak jer. Lain2 tak mau kesah.

last…sian kat aina..dia ingt dia yg adek dah..manja kemain..siannn diaaa..

So rasenya bia bela dorang bagi besar jerlah. Nak mengamalkan dasar Quality drpd Quantity..hehee

so ipan….sory lah yang..tang tu mama tak leh nak tulunnnn, tp klu abah dapek 2juta selepuk, mama SETUJU ye…kita tambah ILHAM HADIF ye. Siap poie pakar lgik , nak makesure ipan dapat kawan. hahaha!

Tpkn..semua ketentuan Allah. Klu lah sudah tersurat ada lagik pas ni, ai redho..ahaks Kita hanya mampu merancang, Tuhan yg tentukan..kan.. :)

Achik dah selamat peggy sorang lagik, harap2 kali ni membuahkan impian anda yea.. harap2 kuar lah baby gugurl..sian anak den, kawan ngan sepupu jantannn jer..pastu jgn luper petua ucu tau..curi senduk kat umah pak ndak..cubelahhh…pak ndakkan semua ppuan anak dia…ahakssss

 

CIMG2030

Sunday, October 10, 2010

Makan-makan raya

Minggu terakhir raya. Rase raya tahun ni penoh meriahlah. Mana taknya. sebulan pose turun 3kg jer, tapi..kenaikkan?? eii nak tulih pon tak sanggup..ahaks. Takpelah bahagia kan…hiks…

Mggu lepas, semua dept buat open department. Merasa seminggu tak kuar duit lunch. Last sekali dept ai ler. Tp gmbo semua kat kemera org. Ai tak pasan ada kemera dalam beg, ingt tinggal umah. Nantilah ai letak di blog sebagai kenangan sahaja..

Dan, semalam, Bos, Kak Rai. Pas ni kene panggil Puan lah kot. Buat makan2 kat umah dia, Bandar Tun Hussien Onn. Janji kol 12 lebih sampai, Tapi semua kata pas Zohor baru sampai. Ai, dari KL dulu, terus ker BTHO tu. Kol 2 dah sampai terpacak depan pintu. Sajian tersediaaa

Kak Rai buat nasik ayam sama Bakso. Sedap bakso. Nak buat tak reti. Sempat jugak mintak resepi kat bibiks Kak Rai smlm. Cam senang jer buatnya. Nanti try.

Tunggu sorang2..sampai dah..umah pon dah padat. Best lak borak2. Ada bg cadangan, nak buat semua umah staff..heeee..gelak2 jelah ai..sbb nama ke 2 naik nama ai.. nntlah kupikirin duluk..cam tak de idea jer nak jamu apa. semua dah makan musim raya ni.

 

CIMG2839

 

Adek, hari apa tah. Tengah tido, nak mintak susu.

Mama, bikin susu

apakah??? ai diam dulu, kot2 ngigau..

bikinlah mama…

terus bangun, buat susu.

Masa tengah2 buat susu, dia tak berenti2 ckp tu..

bikin susu, bikin susu..

hahhaaaa…

waduhhh,..motip bercakap style indon lak dia.

Dah ler dek, jgnlah ckp cam tu, pengaruh bibik betoiii!

 

CIMG2830

Sunday, October 3, 2010

Sajian kebahagian 2

Selasai. 19pot nasik ayam langsai ngan jayanya. Mule2 buat 14pot jer, pastu rase cam tak cukup jer. Terus tambah lagik 5pot. Abes pon..

Mentua n ipar datang, maktam datang, deli datang last sekali joe dtg. Member2 tak panggil pon umah kecik kekdahnya. Tgklah sok2 ada rezeki belilah umah bunglow.

*sedih kira syiling tabung tak cukup nak buat downpayment umah.

Oh, pak mentua baru balik dr Chiang Mai. Pegi ngan adek bungsu cik abah. Balik tu dapatlah hadiah2 dari sana.. Time kacehh.. :)

Member yg dtg fuzah je sorang. Ahkak hawa, text mule2 kata nak dtg petang. Dah petang, text sekali lagi. Sepupu laki dia datang umah lak. So tak de rezekilah..next timelah..

Skang kecapekkan. Since bibik ckap kat ipar ai. ‘Saya bangun kol 5 tadik’ motip apakah? penderaan pembantu umah kah?? Setakat 4 ekor ayam, ai settle sorang2 pon ok. Ada ayat bangga disitu..hiksss..

Eh tak de lak bukti gambar kemeriahan nasik ayam shazzzz.. senor kan..ai cam malu2 la bile belah sban dtg, ai nak snap2 gambar..kang ckp cam poyo jer..hihiiii…malu..tp mahuk gitu…hp kan ada..tp tetap jugak malukkkk…hehehe

ok dah le. Penat. mau istirehat. Sok kerijaaaa.. daaaa

 

03102010190

sesi dorang lak buat party. Adek tengah buat ‘kuehh’

03102010191

mak aiii!! anak dara sunti ku…siap melumur bedak sejuk satu mukahhh.