KISAH PERMATA HATIKU


::KISAH PERMATA HATIKU ....Mama Luv u All::

Sunday, April 24, 2011

Majlis potong kek adek

Allah selamat kan kamu..

Allah selamatkan adek

Allah selamatkan adek Manda..

Allah selamat kan kamu….

Cayanggggg Adekkk!

 

Selamat hari lahir adek. Alhamdullilah. Adek dah angka 3.

Tak de celebration. Cube bersama weols jer. Tunggu Akak Ain sampai dr Melaka petang  tadik.

Jom layansss..

24042011590

Kek yg tak serapahh.. Luv Adek

24042011591 Dari depan laks

24042011592 Senyum meleret beday gurl, padahal baru bangun tido

24042011593

Adek terkesima rama-rama. Abg n kakak tukang meriah majelis

24042011594

Sedang nyanyi2..

24042011595

Standby nak memotong kek

24042011596

Ha…hambek….hancus adek potongggg.. yeahhhhh!

24042011597 cis. Abah potong stim adek. abes kene colek2

24042011598 Nanges…baru nak feeling cungggg.waaaaa!

24042011599

Lepas bibik lap balik, baru lah mencambah keceriaann..hehe.

24042011600Seperti dijanjikan, feberat anak2, mama n abah jua. Weols bedal laksa, bfast, lunch, hi tea, dinner n supper. hahaha..Selamat 2 bungkusss! Adek mmg tak usik nasik. Abg Irfan bermangkuk2 laksa.

Malam masak jugaklah. Kang demam2 lak mentekedarah laksa..  :D

Saturday, April 23, 2011

Beday adek tunda

Beday adek 22 hb. Tiada sambutan.
Tunggu akak ain balik dr Melaka.
Ikut mak ngah Meeting di sana.
Potong2 kek semua jatuh pada hari ahad.
Sok nak buat laksa.
Adek peminat setia laksa wpon dah buat mggu lepas
Dari pagi smpi ke esok paginya, dia hanya mintak laksa sajork.
So mggu ni mama repeat order.
hehe.

Sunday, April 17, 2011

Ustaz & Uztazah

 

16042011582

Ni main ustaz – ustazah. Adek pon rela berkerudung.. hehe

16042011583 Ayu sangatttt. ahaks

17042011584Tadik sesi punggah2 baju jumpe baju Cars abang Irfan. Terus dia nak pakai. dah macam nantan pon ada. Petang nak mandi, dia nak pakai. Ni lak kerenah tido dia. suker tido tang lubang antara dua kusyen ni. kalau angkat terjaga. so mama biar je dulu..hehhe..kesian pinggangggg.

Tuesday, April 12, 2011

Borak kosong

Hai uols...sory jer lama tak menjelma. hehe (tk heran pon senornya yer)
Apa nak citers? cam tak menariks jer..Mata? dah ok. tp cam gatal2 lak lagik. Sedap woo klu tonyoh2..hehe

Masuk opis, cam biase lah. Cam dilanda tsunami. Byk ler keje..mencik tau..hati masih feelin cuti2 msia lagik.
Time mc aritu, sms bertalu2 jugak dr supplier. Psl primax95xtra tuh. Belum settle lagik PO drg sian jugaklah. Dah le mintak secara urgentss bendanya cam baju, thumbdrive paperbag, coinbox, eh byklah...PO lom kuar. PR xdpt dr user lagik. Pening i bile supplier kejar. LOA dah kuar, tp drg nak PO jugak sbb nak claim kan...ok sabor yeaaaa...penat dah gue deal ngan user, email bagai. tak gak jalannn. Sok nak ups lagik. Ups SM terus.  N tadik En Krisdayanti dah ups.Audit nak audit file weols.

Ni yg lemau ni. Takut siot kang ada jugak yg non compliance sistem keja. Mampos. Aku rase aku ada jugak tak terbuat benda yg patut, mcm bidders list opening. tak terbuat sebenornya. semua urgent. So benda kecik2 pon terskip. nanti2 buat, tp.....pas settle terus timbunnn. Serabutlah. Ngan report yg kejap jer segunung tinggi. Rase baru jer tarah, dah naik balik.

Ok tu psl kerja. So kene gigih overtimeeeee, sabtu ahad pon kerja. Ada jugak kene bambu sama cik abg soh bwk tikar bantal kat opis. huhu

Ipan...skang sesi periksa. Sok ada spelling. Tah ler cam ner dia sok. Mcm tak gigih jer dia. Tak pelah Irfan, exam ni pon bukan apa sangat, tp saja lah..klu mabeles, kembang2 jugak idung mama dia nih kan. Tadik teacher dia kasik homework. Nak kene dok tepi dia lak baru nak buat. Poyo jer, mama shibuks nih. mana ngan nak masak utk makan, sambal nasi lemaksss lagik kan..
pastu dgr sayup2 dia jerit..

Tak nak sayang mamaaa...
 * ugut

tak nak sayang sudahhh..adek sayang mama... aku sakat balik

pastu dia yg sedihhh..hahaha

Kelmarin, tgk baby yana deli. Tgk kat labor jer pon. Saba jerlah. Tak nyempat2 ck abg nak pegi. Kalau aku, tak nak terima org time aku sakit2 nak bersalin n lepas beberapa minit bersalin.. nak rehat jer. dah ler berhempas pulas sakit, nak lah relex2 cun2 sikit..barulah terima org dtg...saba okehhh..tak larik org sakit tuh..huhu..eh apasal lak aku kasik contoh aku? aku dah tutup kilang dah.
 So tak lalui dah sakit2 bersalin ni dah kot. hehe.. tp kalu dah terrr nak uat cam ne kan.. takkan nak menentang kurniaan Allah. s.w.t  kannnn.. :P

To yanadeli, tahniahhhh. eh mcmlah dia baca kan? xpelah wish jer.. hehhe, nnt lah ahkak dtg melawat lagik yea. Ingt aritu dlm wad dah, upernya..smpi2 tengah jahit menjahit. ahaksss

Beday adek pon nak tiba lagik ujung bulan nih. dah 3 tahun dah dia. Tp asek dok ckp adek kecik lagik. Kalu dia nak meraba mmg tulah dia ckp. Konon mama kesianlah ngan dia..hahaha..mintak simpati
tp klu dia nak buat keje org besar..cth gunting kertas ke kan..aku akan ckp kat dia

mana leh..adek bukan retik guna gunting, adekkan kecik lagi......

oh..dia ngan pantas jawappp

errrr takkkk....adek dah besarrrr.. tgk nih? dah besarrr tinggi.. (panjang jer 'errr' dia tuh, siap moncong2 lak lagik)

ok dah besar yea...nnt jgn nenen tau. tak leh selok2 tau.

argggghhh...adek kecik lagi......

errrr takkkk...dah besarrrrr...aku lak panjang errrr

mamaa..adek kecik lagiik. terus melalakkk

ahahaha..tewasss!

Satuk lagik, kes soh buang pampers.. Misi belom berjaya. asek kata dia kecik lagik. Kiranya mama ni tak patut betoi soh dia tanggal pamper dia.. cesshhhh.

molot cam mak nenettt tau adek nih.. kekeke
eh okey lah tetibe sengal tak de idea nak citersss.. hehee dah jugak dilanda kemalasannnn. huh!

Thursday, April 7, 2011

Sakit Mata

 

sakit-mata-depan-ehow

Sejak bile lak ijau mata itam ku?? time kasih google.. :P

 

Sakit adalah MATA. Mata adalah sakit

Merah sejak petang smlm.

Tah dapat mana pon tak tau

Lunch turun g isetan jer

Ke sbb turun tu dapat virus2 berterbang bebas di dlm KLCC? auww

Petang dah merahhh. Ingat sbb silau lampu n PC

Pastu dah mule gegatai, berair…….

Makanya hari ini dan jugak esok adalah MC. huhu

tak syoknyalah MC sakit mata.

Tak leh buat apa pung. sat g jangkit kat anak2 tu yg maleh tu.

ok tak mau2. org tua ckp klu sakit mata, kene ckp kau sakit mata, aku sakit bontot.

Aku tak sempat lah tu nk ckp kan. terus kene kat aku

ok. jap g nak soh budak2 ckp

Mana sakit mata, Ain sakit bontot

Mama sakit mata, Ipan sakit bontot

Mama sakit mata, Adek sakit bontot

Ahaks

Tuesday, April 5, 2011

Zero Cavities

Harini coti2 Kl. Ai ngan ain pegi colgate event zero cavites. Alah kawan lion yg ajak. Nancy nama dia. Dia company event management. So apa lagik..Rembat peluang yg ado.  Tp ingt cam dok tepi2 tangga jer. Sekali naik stage dan di rasmikan oleh Menteri Kesihatan. Matilah ketaq dagu2..hehe

05042011564

O n c = Zero Cavities

05042011555 Ni baru tibe. Akak ain caver gigi. keke

05042011556 mama pon sekali posing..ahaks

05042011557 Ni baru dapat baju uniform. hehe. gigih lah kak ain buat benda nih

05042011558 Tgh tggu VVIP dtg.

05042011562 Posing jgn tak posing

05042011561 Mama pon nak jugak.

05042011565 With Nancy. Thanks Nan..(macamlah Nancy bace) hehe

05042011567 Mulelah buat style gedisss. hehe. Nmpk tak tirai kat belakng tuh. Weols duduk situ. Situasi :Dentist check gigi Ain. mama dok tepi dia. lepas ucapan alu2 an. Tirai tu pon terbukak..terus VVIP naik. time tu berlomba2 reporter amek gambau.. ahaks..glemmer ain. Mama tah2 nmpk kaki jer. hehe. syg lah tak de sapa leh amekkan gmbr time pelancaran tu. Weols dtg berdua jer. abah sibuksss

05042011570 Dah abes. Makan time

okeh. pasnnnnni sesapa nak carik telent, sila call mama saya..

*pengsan. mama giler glemmer. Ahaks..eh bukan..mama nak buat duit muke beli kete sendirik :P

-

-

opss.. baru dpt mms dr nancy. nilah dia kami tadik yg nebes2 tu.

IMG00553-20110405-1443terketepi terus mama dia..