KISAH PERMATA HATIKU


::KISAH PERMATA HATIKU ....Mama Luv u All::

Wednesday, September 28, 2011

Makan-makan empat

 28092011992

Hampa..no tak bertuah..geng yg dapat dia no 237. haha..rugi tak amek no tuh. hikss

tak de rezeki kan..nak buat cemana.. rase nak nanges jer tak dpt Sony 40” tadikk…..huhuuuu

28092011989

Makan-makan last raya utk Kelab Sukan n Rekreasi Petronas. . Posing adalah perlu. Utk disemadikan di dalam blog ini.. :)

Masa tengah tggu kengkawan datang

28092011990Kat meja. Amek meja betoi2 depan stage. Makanan sini ok jugaklah, dr kat nelayan ritu. tp jauhhhnya nak amek makan.

Ballroom ni besar, utk 600 org.

Masa tengah duduk2 menanti tah apa yg nanti..hehe. tetibe jer ada camera dtg, soh aku posing. Calon best dress katanya

ada pulak..aku ngan bj kurung jer, mmg niat nak makan jer, sbb bj kurung kan sembunyi lelemaks kan..

posing jerlah.tp tak menang akhirnya..hahaa..xpelah..aku tak ready.. ecehhhh

28092011006Sama Fitri AF. dah macho dah dak fitri ni..hehe

28092011998

Akma..tinggi lampai orgnya. suare power juge, sayang tak menang AF dulu.. :(

eh, terus aku nmpk bantut ..hehe

28092011009 Yang ni, maulana sama Afif AF. aku pon tak kenal senornya. lupe2 ingt. Maulana tu ingt jugaklah. si Afif ni..hehe..posing jerlahhh

28092011005 Oh yg ni mmg stok harus bertiga..madu tiga.ahaah..jgn salah anggap psl madu yer..mmg klu jumpe kitaorg akan pekik ‘maduuu’

org yg tak tau. akan toleh tgk kita org…pahallah tu..nak sgt ker bermadu? hehehee..madu….tp laki sendiri pya yer!

28092011997 Group biase makan2.

CIMG5212

Malam, Kak Siti sapura ajak pegi umah dia. ada beday anak dia. Dah bape kali dia ajak datang raya, pastu ajak open house company dia

pon aku tak dtg. Ni kali ke 3 dia ajak. Pegi lah tadik. Lama tk jumpe since sebelum pose.

CIMG5216Aksi sebelum balik. Merakamkan kenangan bersama…Suci betoi muke ku. Make up sebeg tinggal kat opis.

lupe laks..terus pucat lesi muke ku…hehehe  

Sunday, September 25, 2011

Makan-makan tiga

CIMG5172

Harini terlebih rajin nak mengupss.. yelah mggu2 terakhir raya..semuanya lah makan2 sana sini.

Ni sabtu. Ada PDB Raya. Kat Nelayan Titiwangsa. Seperti biase,..posing dulu..amek goodies n silelah menjamu selera yer.

Lauk kurenggg kat sini. Sangatlah tak enjoy makan. (sib baik) klu tak hazab jugak nak tanggung. kan nak glemmer..

harus rampinglah kan..

Ada barney, ada pooh, tp drg ni tah apa penakut tah. Melalak-lalak. Nyampes.

Padahal menatang tu tak heran pon nak kacau depa. Tapi yg bestnya…posing tetap senyum walhal, melalak tu time tu.. hakss’

 

CIMG5173 Macam tahun lepas jugaklah. Face painting bagai. Budak2 bykk jugaklah aktivitinya. ada magicshow, puppet show lah. geguler byk.

tak heran lak budak berempat nih! Dhia mmg dah sign kontrak, tetiap tahun ikut. Dapatlah duit raya memasing.. :)

CIMG5174 

CIMG5176 MD/CEO ngan wife dia meronda table ke table. MD sgt peramah. Abes interbiew irfan..tya kenapa takut badut. Pakai dah poyo, tp

penakut….Haiyoooo..kata gengstar???

CIMG5178 Ada segmen bersama AC. Rajin jugak dia round ke table. Ahkak pon apa laga…..malu2 kucen lah posing.. hiksss

CIMG5186 Ada somi, mesti ada binik jugakkan. memule tak pasan. seb baik tak kutuk2 AC, upernya sebelah i tu adalah Amelia. Huhuuu..

dia yg nak snap ngan i…wakakaka..

CIMG5191 Nabil n Angah pon ada.

Nabil: Nama adek sapa?

Dhia : Dhia

Nabil: Bukan dia..awak lah

Dhia : Dhia la.

Nabil : ish tak paham bahasa budak ni, nama awak sapa?

hahahaaa..

CIMG5188 Sesi merebut duit raya. Pastu Ning kuar. Tp time ning kenapa lah i tak de keinginan nak amek gmbr dia. Dekat jer pon pentas.

Sedihlah. Ingat kan Erra, sekali Ning. Mb Erra demand kot. Tak nak ah..PDB byr murah kot. gitu…

CIMG5197 Wahhh..nmpk tak? mak tarik mic okeh!!!. Reaksi terkujat!!! auuuuww! saja jer abg amy soh i sambung lirik. Sib baik tak lupe lirik..hehe..

terus feeling ikan gelamourrrr! kelas tak mak?? wakakakaa

CIMG5204

Dah.. balik, perjuangan makan diteruskan jua. Ke Jalan Ipoh, kenduri Qeqah cucu k rusni. (yg pki tudung itam putih tu..)

sentat ah time ni. tgk nasik best, lauk pon best. amek daging msk itam yg sedap tu jer. pastu gegas lak ke USJ 14

CIMG5205

Umah Nyah zura. Terus amek gmbr dulu. tak sabar aku nak salin baju, nak mandi2. Dah mandi baru lah legaaaa..

klu tak lengas2, muke pon myk cam hape je. Zura msk Mee Kari, rendang ayam sama nasik impit. Marvelous!!!

Tetamu tehormat adalah.. aku, imah n k aida. zazzzz!!!! (Tak delah gmbr bersama kengkawan lain.) huhuu

kenyang smpi sok paginya..

Makan-makan dua

Jumaat ada jamuan Petronita. Utk kaum2 wanita petronas sahaja,

Kene jadik ahli dan terbuka juga utk wife staff lelaki.

Jamuan kat Inter Continental Hotel dulunya Nikko.

Gumbira jugak pegi kali ni cam berbaloi jugak lah. Tak sengaja dapat meja wajib karok.

Terus makan pon tak lalu pastu. sbb semua tolak2 yg sah2 mudo adalah aku n fuza jer. ahaks.. pasannn!

Last2 ada akak dr meja lain yg minat…dia mmg kaki karok dulu pon pernah msk ‘jgn lupa lirik’ edisi raya.

ok, keminatan akak itew, disyukuri oleh kami…

berdebar noks..naik atas pentas..hahhaa..wpon weols gedis2 belakang jer. ahaks.

Last menang jugak tmpt pertama, Dapat voucer RM500. kongsi satu table 10 org. Jadiklah kannnn..

sapo nak kasik. Leh beli bra selai sok! Yeahhh

ok tu jerlah..saya dapat lucy draw jugak!!!..tp cam kene hias dlm lemari kaca jer

umah i tak de lemari2 kacaa.. huhuu.

*simpan bawah meja opis ajer. xreti lak nak appreciate. hukss

23092011980

23092011981

 

23092011986

Makan-makan satuk

Musim makan..dah ujung raya byk nau open2 dept.

21hb aritu open dept finance division.semua dept kene sediakan menu.

konsep 1 malaysia, merdekaraya..amek kauuu

 

DSC_0061

Glemmer mak. belum salin kulit, Cameraman dah snap2 gmbr mak!!! Aauwww

DSC_0096 OK. dah salin. Baju tajaan noks..syhhh..yelah..ingt kebaya nyonya i muek..muek tu muat, tp ketat tang atas bawah.

kang ada jugak kejung makan mee jawa

tema weols pya gerai adalah JAWA. so berjawa lah kami. Menu pon mee jawa, tempe goreng,tahu kechap, tapai,kerepek pisang sama ubidan jugak sambal goreng. serius sedappppp!!!

DSC_0105 Ni kak ton, Sec GM…muke sedih je..kepenatan u… :)

DSC_0097 tengah betoi2kan warong weols…kang ada sesi lawatan. Bertanding, gerai sapa paling best!!!

DSC_0153 Eh bukan i carik camareman tau, camera yg carik i. hahaha..ramai org ckp, i sogok cameraman opis...nehiii..

i lalu, dia tahan. dia tahan i lalu…

retis kannnnn. :P

DSC_0154 Ni nyonya2 meneer.  Ada jugak tak bermeneer..buleh jerlahhh..i kene paksa ok.

Baju pon di seponser bos. tudung itam putih itew.. Tq to Butik Pn Rai..hikss

 

DSC_0171 DSC_0173

DSC_0168 Jemput2 semua…wah lapau giler time ni….lambat toi nak mule. ada performance lak agik. semua pertandingan lah

CIMG5077 Our MD/CEO. Sedang merasa tauhu kechap.. eh cam tu ke eja kicap dlm bahasa jawa? hehee

DSC_0272 Group performance. Buat teater muzical. haha..giler lah. malu siot….

CIMG5092

menang jugalahhhhh, wpon tempat ke 3!!!!

ok next..makan2 dua.. mmg byk makan2 ujung2 nie..siler ternak lemak yer! :D

Monday, September 19, 2011

cuti situ-situ sana sini

Cuti yg panjang weekend ritu..

Sibuk berjalan2 carik makan n pasal.

16092011971

Jumaat ker umah geng Aida. bersama geng2 i di lion dulu. Meraikan sempena salam perkenalan di FB.

Pestimelah dorang2 ni berjumpe bersama . K aida sediakan rendang kudo. ingt kan memain. sekali betoi daaa…

i pon mkn lah seketoi tu pon sbb katanya soh merasa kan... Sok nya..terus ceri beri, verak vocor….

auwww..sian imah terus i postponekan agenda dia ke umah i..

tak larat nyahhh pagi tu..gigil2 pinggang ke bawah. Abes kuar peluh jantann..

cecepat siap, pegi doktor amek ubat arang. Mkn tu terus reda sikit lah..

 

CIMG4992 Tapi jalan tetappp..kol 4 weols ke umah dek joe lak. Dia buat housewarming merangkap makan2 raya.

Oh sedapnyaaa…lupe dirit jap perot meragam..ahaks

CIMG5008 Nilah tuan tanah kedaungnya. Joe burn. Aqil n Dhia pon follow..sbb mlm jumaat pas balik umah k aida, terus terjengol dedua ni kasik salam kat depan umah. Pantas kau lari umah ye Aqil!

CIMG5026 Sabtu tu mmg sana sini jemmm. Balik umah Joe bergegas lak. Nak g kenduri Qeqah dak masham ni, Arissa.

Ucu yg ober..biaselah kan..ucu vogue. ahaks. Arissa tetap mashammmm.. hehe

CIMG5022 Masih mengekalkan kevoguean ucu.. tak peduli baby ready tak..janji ucu cun. ahhahaa…

Bengang je ngan biks achik. asal arrisa bunyi, cepat dia dtg amek. Cam anak dia lak

Aritu ms kat umah atok, takpelah buleh maap

ni kat umah dia, relex lah..saja je kasik sore arissa nyaring..cepat jer dia muncul nak amek

kunun cam bengang lah kot, saja kasik “anak” dia nanges. eewwww!

Pastu ms nak balik tu. ucu dukung2 lagik. sekali baby tak berbyi pon dia pantas amekkk jugakkk

ish..goram..teruslah kuar mulot leser Era.

Weh acik, kasik sound sikit bibik kau!..nyirap gue. klu org kasik balik lah baru amek balik

ni amek cam merampas. sepak kanggg!

poyo!

CIMG5034 Ahad lak…dah berjanjian ngan rakan kat Keramat. Akukan, klu msk Keramat, damai jer rase..sebab aper ek??

sbb uri kita disitu? Aku lahir mmg mak aku dok sana dulu. kat Taman sepakat.

Jumpe, plan tgk wayang n makan2..tgk citer raya tak jadik

lawak sengal jer. alahai..terpaksalah sengalkan dirit… :P

CIMG5035 Naha n Nana

Lepas abes wayang, ingat nak pegi JJ Au lah..sekali Nana kene balik cepat lak Mr hubby dia ajak ke Ampang, beraya. sedih..

tak cukup korum.tinggal i and Naha jer. Pegi jugaklah ke JJ. Makan nasik lemak kat Bwg kecil. Leka bersembang..tak dgr Hp byi.

Dari sapa ke lagik….Cik abah lah.. Hrmm..tak caya nau bini berpeleseran sama kawan lama..tak dgr bang oiiii..

dah le dok dlm hbeg pastu dok dlm beg kecik lak lagik, letak kat sebelah..

baru kuar siang dah kecoh. kang kuar malam2 cam dia baru tau.

CIMG5036 Sama Nana, terpaksa lah carik tmpt posing2pastu tangkap lah sorang2..ahhaa cemana nak snap bertiga??

CIMG5037 Buat muke tebal, tahan ada akak yg lalu depan kedai ni. Akak tu cam terkejut jer..pahal ler minah2 ni ye..hehe

akhirnya…nilah hasilnya…cam raksasa lak i tepi nana n naha..tak suker! hehehe..

sib baik org tulun, klu kengkawan amek. mmg dah ‘selamat’ lah ini gmbar. muahahaaa..

Tuesday, September 13, 2011

Selamat Hari Tua

ye..smlm adalah hari tua aku
ramai nau wish aku 'selamat hari tua'
nak buat cemana kan..
tua mengejar kita... ehehe

so smlm cik abg tya mau makan apah
skang ni makan jerlah yg best
hadiah2 ni kang sentap
tak sukolah
so makan sama anak2 adalah terbagus
klu nak barang. nnt mintak jer
abes citer

semalam tak tau nak mkn apa senornya
buleh tak i suggest makan Mcd jer
mana kelas kau maria..
lg pon mama baru mkn kepsi lunch smlm
so tak tau nak makan mana smpi la time nak bersiap nak pegi
bile cik abg tya balik makan mana
tetibe nak makan seafood
tp takkan nak ke umbai lak kan..
tingat ada satu kedai cik abg pernah pegi
i tak pernah.. pernah lalu jer
mkn smbil pandang tasik
so jom pegi..
oklah makan situ
food pon sedap
n yg penting takdelah mahai sangat

kepada yg wish2 tu..terima kasih banget!
n kepada cik abg, tima kasih daun keladi
harap berbelanja lagi setiap tahun. ahaksss