KISAH PERMATA HATIKU


::KISAH PERMATA HATIKU ....Mama Luv u All::

Monday, November 28, 2011

Cuti2 sekolah, makan2 di Melaka jer

Sambut Tahun baru 1433 M kat Melaka. Sabt bertolak, Ahad balik. Buat plan secara tetibe. Seb baik ada kosong lagik kat Beruang Hill Resort.

CIMG5386

Tujuan utama meraikan bersama Shah Aida Enterprise kat Umbai Melaka. Org nak belanja kan..apa lagik.. hikss

CIMG5389

Akak Ain n Adek Amanda otw perjalanan.

CIMG5391

Peace. Adek buat muke cun tak hinggat. Tak sabau nak terjun tiruks at beruang hill tu

CIMG5394

Sayangggg…akak Innnn (Tok wan panggil In instead of Ain) Adek pon ikut jugak. hehe

CIMG5418Dah sampai. Nama pon Beruang hill kan. Tapi tak delah ada beruang, cume berbukitlah. Weols dapat tingkat atas. yg ni sapa msk tak yah lah naik2 tangga. terus ke bilik. Weols tak bernasib baik. so kene menapak setingkat. Ops apmt ni tak de lif…tp swimming pool dia sangat besar..best.

CIMG5420Dalam umah. not bad jugak kan..sesuailah 2 family, masuk 3, kene bentang toto lah kat sini. Sunyi jer sini. Tenang suasana, permandangan ijooo

CIMG5423 Bilik Master dia. besarnya. katil pon ada 2 queen. billik air pon luas. boleh lah main sorok2 sama laki korang yer.

CIMG5424 yg ni bilik kedua dia. kecik sikitlah, tp ok jugakkan. dapo ok jugak. tp mmg tak leh memasak. masak air yo bulehh

CIMG5438Time yg di tunggu2 oleh anak n mama2..gedebusss.. Best sgt kolam dia..air tak sejuk pon, cuaca masa weols pegi ujan. lebat. Dalam hati, alahhaiii…melepas nak blup2 dalam air. sib baik pastu hujan benti. teruslah weols terjun tiruk. Air dia? tak sejuk ok. Air suam…sedap berendam dr jam 4 smpi jam 6 lebihh.

CIMG5441 Posing sebelum masing2 terjun..tengok tu. besar betoi kan. naik semput gue berenang. ujung ke ujung tp benti lah tengah2. amek napas. hehe

CIMG5442 Semua riang jer. sbb tak sejuk…mmg best air dia. tak pernah gue jumpe air suam.. tu yg i jakun bin peghaqqqss ..hehe

CIMG5449 Dhia, kak aida n adek shaz. (adek tuuu) hehee…Macam atlet berenang SEA games tak? ahaksss

CIMG5477 Tuuu diahhh…akak ain terjun tiruk. hehe

CIMG5487 Pinjam spek anak kak aida.

CIMG5485 Masa sebelum makan malam..makan time…sotonggggg!!!

CIMG5495 Perot dah lapau nehhh…tak sabar nak mkn sotong tepung, ketam black paper, udang butter, udang cilis, kupang msk berapii..auuummmm!

CIMG5498 Adek, Akak Anis, Dhia, Ain, Irfan, Arfa. yg tak de Aniq sama Anas. memalu nak pegang2 tangan. hehe

CIMG5502 Gambar super cun mesti ada .. :D

CIMG5510 Penoh pinggan kauuu…ekceli weols nk pegi makan kat Umbai kedai yg salu tu. tp masa berenang, ada cikgu berenang tu ckp wife dia ada bukak kedai makan, kat belakang sekolah Hendry Gurney. So apa salahnya mencuba. Sedap jugak. tp tak de feel sbb tak pilih sendiri. Dah order siap2 dr umah tadik.

CIMG5504 Kedainya satu jalan ke umbai. dekat jer dah pon. Tp next time mmg nak ke umbai jugak lah. rindu udang butter situ. mmg sedap kat situ.

CIMG5515 Walaubagaimanapun…..penuh jugak pinggan memasing…sedap jugak dia masak. nyam nyammm. berubah angin tak nak sesak2 sangat buleh pegi kedai abg Salleh ni. tak ingt lak nama kedai dia. tau nama cikgu berenang jer.

374097_298862666820275_100000896317412_961306_978077026_n Tima kasih penaja utama baju kuning tu.. Shah Aida enterprise. tajaan sempena menjual emas ker?? hehe.. Insyaallah..klu ada org nak beli i rekomen kan nama akak yer!!!… Insyaallah moga bertambah murah rezeki kalian berdua…amin….

Wednesday, November 16, 2011

Warded jua akhirnya

Plan nak cuti2 ke tmpt lain. Tapi akhirnya percutian 3hari 2 malam di Kajang Plaza Medical  Centre.

Adek kene jangkitan paru2. Mama malas nak ulang alik 4 jam2

dah tak pernah pakai benefit ING. so gunakan peluang yg ada. Pakai lah sebelum abes tahun. hehe

15112011065

Bilik adek, wpon tak secanggih Prince Court, Tp selesa lah sgt ngan anak2 gue yg membuas tu. Amek bilik VIP terus.

dan yg penting, aku mmg suke pead situ. dr Ain aku pegi check up situ

13112011049

Jakun lah sikitkan. first time ni adek bercuti di sini. Ain buang tosil dulu kat ampang puteri, so dah pernah check in sepital jugak

Irfan tak pernah.. sian adek..Masa nak amek darah, aku mmg ingt nnt mmg meraunglah minah tu kan

sbb klu kene marah sikit pon dah melalak, apatah lagik kene cucukkkk.

Sekali……tak nanges. siap baca Bismillah, lepas tu di tgk jer apa org tu buat kat tgn dia

mama lak tersendu kat belakang. sedih. Tp adek cekal jer. hehe

13112011050 abang hober jugak. tak nak balik. nak tido situ jugak seb baik ada bilik tido dlm bilik tu.

13112011053 adek tya aku: cemana adek nak pegang t***k mama?

ceyy tak senonohhh.. hahaha

13112011055 budak sihat kan??? melompat2 atas katil. seriau gue kang jahanammmmmm, jenoh lah pulakk

14112011056 Esknya ada kene buat fisio. tepuk2 adek tepuk depan tepuk belakang

aku tak de pengalaman, so tgk jerlah

dlm hati..ooooo cam ni ker….

14112011058 belakang pulak. nnt kahak tu cair dah bile batuk klu tertelan tak msk balik ke salur peparu

akan kuar melalui najis or muntah n idung, sebagai selsema.

14112011059 depan pulak. cam kene tumbuk je adek kan..? hihiii

14112011060 Doc soh sedut wap panas sama ubat cam vick tu. adek kejap je nak

last2 aku yg buat. sbb idung aku sumbat..heheee

14112011061 bosan2..nilah keje dia..pastu makan, pastu tido..bgn main pastu makan balik. kasik riuhhh

15112011068 last day, bilik dah tnggang langgang.

15112011069 budak ni lah tukang buat sepah.

15112011067 ok selamat tinggal bilik….. 13-15 November 2011

Tuesday, November 8, 2011

Amek Gas

Tajuk cam haper jer. bukan gas nebuliser jer. hehhe
Hari ni mama adalah cuti
Pagi2 plan nak pegi settle urusan bank dah sekian n sekian
Seperti biase, budak 3 org ni mmg tak leh tinggal lerkan..
msk kete acara nak pegi celcom bluecube kat sg chua ni.
sekali dlm kete, byi2 lak dada adek
cam byk kahak tu. pastu dia diam pon byi kuat
pantassss….aku soh kakak ain cal ke hopital KPMC. Nak tya doc pead ada tak. Doc kegemaran Dr Afifah
Seb baik ada. terus buat lencongan ke KPMC dulu. Tak ramai org. Masuk dlm bilik doc
doc check2. sahhh ada byi dlm. kene amek gas, baru doc leh decide apa2.
jadiknya .ni pestimelah adek amek gas.Doc tya aku dr mana dapat byi2 ni?
aku pon tak tau. Tak delah bawak ke tmpt burung ker. Ke asma berjangkit?
tak kan…aku cakp kat doc mb factor genetic tak? sbb aku pon jadik cam tu gak.
Masa pagi n malam jer.. Sbb aku tya doc aku dia kata aku alah cuaca n udara. so mb jugak. adek amek gen aku kot
nak kata infection, tak pulak. sbb demam tidak apa pon tidak.
tadik amek kol 12noon, n kol 6 pm
Ahad kene pgi balik follow up. By sunday doc ckp. semua batuk, selsema, byi mak nenek tu semua harus hapusss..
08112011046
Mule2 suker. lelama cuakkk
08112011047 Lelama dia tarik2 nak bukak..kekeke….

Tuesday, November 1, 2011

Gambar cung

hari ni adalah wordless. hentam. Aku tak tggu wednesday pong. suker hati lah blog aku. ahahaha

DSC00506

Mulus kan muke adek? effect camera baru acik.

DSC00507

Irfan tgk gelas pulak. :D

DSC00509

Haaa…soft skin kan? kalah erra pajiraaaa..kahhhhh

DSC00518

Mak ngah pon test power. cungg!!. hehee

DSC00519

Akak ain pon ckp muke dia nmpk licinnnnn, cam pakai bedak :)

DSC00520

Iklan licin lagi putih berseri. eh mmg licinnn. Ahaks..poyoo

DSC00523

Heboh semua ckp ain koreaa. Berjaya jugak mama membuatkan kekoreaanya. Omcino pon iye..omputih tidak.

DSC00527 Budak muke sedih. Pipi laboh. ‘Alicaaaa..lica..licaaaaa’ akak aina sebut.

DSC00528

Eii geram2…tp bile org tya bile nak tambah? tambah?? sekian..terima kasihhhh…belum tebuka hati.

Dan sedang aku sibuk2 kulit mulus, aku soh acik snap gmbr bawah nih ;)

klu nmpk mulus, kompemmm nnt aku beli. eh aku lak…tuan pya muke lah beli

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

Jeng jeng…. (matik lah kene smackdown balik kang)

 

ok..dah la..penat nak turun bawahh

 

 

 

DSC00511

Licin kan muke en abah??? feeling cam i duduk tepi fizo omar laks..kahhhhh

en abah tya acik berapa nih?

Seribu lebih jer…

ohhh.murah jer…

wahhh murah ye bang!!!

beli satu sok!!!!

 

Test lagik dekat…

 

DSC00522

oklahh tu kan…….kecik sikit pori2…

yang lelain edit photoshop jer. hikss

eh kata wordless…byk jugak cakapnya…

 

ok batal wordless.