KISAH PERMATA HATIKU


::KISAH PERMATA HATIKU ....Mama Luv u All::

Sunday, January 20, 2013

bintang kecil

lama tak borak pasal adek. dah makan tembunnn..
adek baru dapat jubah dress baru. adek ni salu mintak baju mama yg mana dia kenan. dia ckp "nanti kalau bj tu dah kecik kasik adek tau". hahaa..kelakar je dgr.
smlm ssja round downtown. ternmpk bj jubah tu. suke adek dapat.

pagi ni bangun ngan semangat waja. terus mandi n request nk pakai baju baru. pakai la adek.. :D

Wednesday, January 9, 2013

penat!

adoiii letihnyaaaa..
dah stat keje.  balik umah terus mengesahkan kain bajuu je tauu.. dah le bj sekolah irfan kemain hazab.. kene sental manual dulu.

skang stok sabun pon makin byk. nk ilang itam tingat sabun attack. beli. org kata sapu varnish. pon beli. terbaru beli sabun bumiputra biosinar. hehee. ok jugak. suker.

oh hari tu cikgu cal soh amek buku teks abg irfan. so balik kerja terus zazz ke sekolah la. tgk dr tepi kelas. kemain irfan suara paling gegar. nmpk je mak dia smpi terus nk siap balik juga. sukehati je irfan. dah alang2 sampai. borak ngan cikgu..cikgu ckp irfan ok. rajin respon bile cikgu tya. kdg2 sampai dia merepek2 pon ada. hahaa. tekeluar topik cikgu gaknya. ahaks.
xpe la anak..janji ko berani public speaking.

adek semenjak dua ni asek gadoh sakit gigi. sampai bengkak pipi sebelahh. hishh geramm  je tgk. nak ciummm je saluuu..
nak tampal dah tampal tahun lepas. sampai kene cas rm250. 3 batang gg adek tu je.. now tampalan dah tercabut entah mana. nak cabut rase cam kesian lak. tak decide nk buat apa lg. tggu reda sakit la. baru bawak g klinik gg balik.

gue? xde apa pon. sakit pinggang tetap je. masih aktif berphysio lagi. masuk bulan ke 2. so far bile rajin buat senaman regangan yg di ajar tu mmg ada rase kurang la sakit sarat tersepit tuh. tp mggu lepaz time sibuk bukak sekolah mmg tak kerap la buat. so sakit sudahh.. mggu ni kene laju2 n rajinnn turun ke medical centre tu. huhu..

aiseyyy.cemana nk rotate gmbr lak nih?? hentam je aci?? :D

Wednesday, January 2, 2013

selamat kembali ke sekolah

alhamdullilah..selamat semua..

pagi ni anta adek g sekolah tadika. abg sekolah agama. kakak sekolah pagi, sek kebangsaan.

letih hari ni. kuar masuk umah je kejenya. kol 10.30 pegi balik sekolah abg irfan tgk dia balik cemana. pastu anta balik taska. mak dia pon balik la balik umah. kol 12 pegi balik tgk cemana pakai bj sekolah keb semua. td van sekolah xde lg. hura hara. esk ada la kot. so td i anta la irfan pegi sekolah keb.

upernya 31 dec kene g sekolah. cemana la i tak tau pon kene pegi. mis communication kot. yg pegi 15/12 aritu pon abah dia. mungkin cikgu ckp dia tak pasan kot.. entah cemana leh lepas pandang. buku teks org dah amek. kami tak dpt la lg. satu kerja lakkk..

apa pon abg ipan ok je. xde pon cembeng2 nk nagis ke apa. duduk belakang pulak. sbb lmbt naik kelas td. xpelah nnt cikgu tukar balik kot..

time rehat mcm hazab je. seb baik mama tapaukan pau goreng sama kopok lekor. air kat sekolah pon mahai. esk kene bawak air dr umah la. tah apa2 air la td. sirap kosong rm1. aduhai. charkotiaw pon ada rm3.50. mahainyaaaa.. standard budak ke tu? bape hinggit nk kene kasik duit banjer nih? tp td dah ckp sama ipan. xyah beli la..lg pon ramai org pon ye. rehatnya kejap sgt. nnt mama bekalkan roti je ye..

balik td irfan masuk umah terus carik adek dia. mama tak ikut td. abah je yg amek dia. carik adek sbb nk kasik guler2 yg dia belikan kat sekolah td. amboiiii..soping guler lak!!. suker la tu pegang duit sendiri. hihii...

tya irfan ok tak sekolah? penat? takkkk.. dia jawap. hehee.. ye lah..baru sehari. tggu la 2 3 mggu lagik... kang mula la..

penat la. ngantukla.. hahaaaa..

Tuesday, January 1, 2013

esok sekolahhh

apa macam last kopek persiapan sekolah? selagi xstart sekolah selagi tu ada je benda nk beli kan. sama la aku pon.

tadik pagi g sekolah agama. amek jugak la uniform sekolah tu sbb malas nk pikir beli tmpt lain. dah le badan irfan tu kering je.. kang nk kene alter lagi bagai kan. sekolah agama ni pakai bj kaler biru pengawas. boleh jugak la beli bj pengawas kat kedai lain. tp skang ni masalah saiz. so amek je la bj kat sekolah agama tu. style bj raihan tu je . lengan kalau panjang. kita lipattt je. pakai la kau irfan smpi darjah tigo. hehee.

balik sekolah tu pegi lak warta bangi. cari suar sekolah agama gak. suar cam  sekolah kebangsaan je. malas nk beli kat jj semua. uniform gallery je la. harap ada saiz. pegi2 ada lak. kecik pendek dr ipan pon ada. murss lak tu baru rm20 je pon. hari tu suar sekolah ipan beli kat jj ou brand kikilala kot sbb canggih gedoboh giler ipan pakai. kikilala tu rm 37 kot. tp cutting lawa la sikit dr uniform gallery tu.. tak de plate2 kat depan. modern la suar kikilala tu. abah kata amek kikilala dulu. so amekk la. abah dia kan nak tgk anak dia ensem bergaya ke sekolah. baju pon nk slim fit bagai. poyos. ahakz.

balik beli suar. carik tudung adek lak. aduhaiii. sekolah kehabisan tudung laks. pegi lak ke ck rahim bangi ni. seb baik ada kaler ikut uniform adek. ijau. biru sama oren kuning. ok. sedap sikit hati adek. kalau tak asek kakak. abang je dapat  barang. pastu makan kat d one steak kat sebelah ck rahim tu.

ok skang dah siap kering baju ipan. nk sedia gosok lak. baju lain mak kau ni dah siap gosok. mmg very the tangkas konon. hehe. yela senang.malas nk pikir. gosokk je la.

so selamat la esk ye. esk cuti mmg tak serupa cuti la. nk anta sekolah agama. nk tgk dia nk rehat cemana. nak ajar pakai duit cemana. bekal? hrmm tak lah kot. gue tawakal je. klu nk bwk roti boleh. tp kan kot hari2..kesian lak klu dia tgk kawan beli benda lain. salu bekal ni on request je aku buat. stok ada la dlm peti. kalau setakat nugget. kentang boleh je. tp klu tya xnak mmg tak kose la nk buat. nnt bawak sekolah tak abes.

ok selamat ye semua..moga2 irfan pandai bawak diri ke sekolah esk. dan kawan sama kawan yg baik2 . dan yang penting..dapat ilmu ye nak. :D

eh kalau ada typo maap ye.

selamat datang 2013

first entry 2013.

baru balik tgk bunga api kat putrajayaa. ramai nya org. weols melepak tepian jalan je. tgk barang 8 min pastu chalosss..

perut lapau. baik makannn.

selamat tahun baru semua.  semoga ceria di tahun ini.