KISAH PERMATA HATIKU


::KISAH PERMATA HATIKU ....Mama Luv u All::

Friday, May 29, 2015

cuti sekolah 2015

Yehuuu hari ni last day sekolah.

Esk dah start cuti sekolah.. yehuuu lagikk.. tak de ape yg happy sgt pon just senang, bgn tido siap diri sendiri je nak pegi keje.

Jalan pon kurang jem..leh tido balik pas subuh, 7.30 baru siap2, kol 8 kuar umah..

Memasak cam biase la kang ape pulak nak makan kan bebudak tu kan..
smlm Abg Irfan balik sekolah da tya.
"ma.. cuti kita pegi mana?"
"tak de mana la.. makan angin umah sendiri je dah"

"Boleh tak.. nnt petang2 abg nk main kat taman bawah?"  oh ingat boleh ape kebenda..

"ok bolehhh".. terus yes2 abg irfan tu haha.

semalam kan.. aku jumpe surgeon kat Pusrawi. Just nk check underarm aku ni. takut la dgr macam2 sakit kaum ppuan ni kan. Dah lama mcm ada lemak lebih, tp salu buat tak tau je.. skang lak baru nak risau.

yelah..

takut kot. Rase mmg xnak check je. Tak nak tau ape sakit yg kita ada kan. Tapi demi anak2.. kuatkan semangat je la kan.
punya la ramai org smlm, doc lak lmbt. Daripada kol 9, 11.30 kot baru dapat jumpe.

lets pendekkan cerita.. doc suggest soh buang lelemaks tu. So aku rase sebelum pose ni nk buang la. Recover lambat jugak.. dlm sebulan. yehuu leh pose kat umah je nnt. opsss.. doakan semuanya selamat ye.. i is takut tauu. Skang lom ada date lg mggu depan baru nk tetap tarikh. Buat masa ni, keje pon xbape byk.. elok la kot aku plan buat operation. Doa kan tau.. takutttt..

Cuti ape plan nih... nk jalan habukk je nih. hahaa.. last cuti, ke Kuantan je masa bile ek
lupa la.. hampas je la Swiss Garden Kuantan. boleh lak time weols smpi tu air tak de. aduhaiiii. stress nyaaa.. Management kata mlm ok.. mmg weols pon dah meroyan kat kaunter la ckp ape benda ni. Smpi nk kencing pon xde air.. Last2 sampai sudah air tak de. Mmg tido mlm esk pagi mandi pool terus salin2 baju. Check out. cehhh.. Nora kasik bintang pecah lapannnn.. sebelum balik tu cube gak mintak 1night stay for free kan.. nan hado nya. hampessss..

berkecai hati.

Aku suke pegi belah2 utara kot. haha. tak abes2 Penang mak aku ckp!
best la. Aku satu family pengila laksa. Kalau belah2 sana mesti aku cari tu. Pastu borong jeruk. pastu tgk laut..haha..
Tak pela klu ada org kata balik2 situ.. haha.. xpe.. janji aku suke..

Taiping pon best. Sejukk je cuaca, sbb hutan kat situ masih dipelihara kot. Makan pon best.  Makann aje kan. Mana tak gems hahaha.

Dedua tu aku baru je pegi tahun lepas. 
tahun ni cam tak pegi mana kot.. hidup dirundung kesedihan lately nih. Dugaan sgt tahun ni.. awal tahun ayah mentua tetibe sakit, skang pon tak berapa kuat lagi.. mak aku pon makin uzur je aku tgk. Nasib la bapa aku kuat nmpknya.. pastu adik ipar aku lak sakit.. oh sedihnya.. macam2 la dugaan..

Moga kita terus tabah hadapi dugaan..

ok layan gmbr lama2 ms weols cuti2 tahun lepas.

Wednesday, May 27, 2015

i'm backkk

hi i'm backkk..

throwback pya citer. biase le hari jadik anak2. Dorang ni bile masuk January je mula la tya "bile ni hari jadik adik ma.." 
kang abg pulak tya .. "nnt nak bagi hadiah ape, nak buat beday panggil kawan2 tak".. haha. macam-macam la kan..

So mcm biase.. sebelum 12 taun memasing, mama buat la..untuk tunjukkan kasih sayang mama tak berbelah bagi. Esk mama dah tua jgn lupainn mama yaa.. Alah potong kek je pon, pastu makan kedai. dahhh.. kek pon tak abes. Sumbat dalam peti ais. pastu dah lama buangg, sbb tak bermakan.. hehe..

Tahun ni beday kakak pon tak memotong kek, makan luar je hari tu. lagi pon baru stat sekolah, macam2 hal ngan buku la ape la semua.

Beday abg Irfan lak saja je buat time anak buah aku bertunang. 15 march..150315. wahh lawa nombot..celebrate awai sehari la kiranya.. Semua adik beradik mama ada. Meriah la sikit ngan sepupu sepapat Irfan, cam senang la sikit. Buat sekali arung je a.k.a menumpang majlis orang. 

Abg ni pya la excited kan dr celik mata je tya bile nk sambut beday dia. haha. Org pya majlis dia lak lebih2 ye..

Beday adik, 22 april. 21hb tu mcm abg gak laa.. tya ape hadiah mama nk kasik. ahaha alahai anakk..nak bagi meynan pon bukan dia ni main sgt pon.. ada dulu beli yg baby leh ckp2 tu. Tah ape nama tah. oh baby alive kan. Skang elok je duduk dlm bakul baju kotor kat luar. Jgn ko alive dah la.. seramm hahaha..

Beli la kek eskrim je kat adik. Kecik je cukup la utk kami anak beranak kan. eh ada lg smpi harini dlm peti ais. haha

Mama pon lupa soh makan. Eskrim je pon elok kan lg. hihi..mlm ni makan laa..

Hadiah mama puas pikir.. Adik ni bab cantik ni mmg kegemaran.. kalau pepagi aku nk g keje tu.. cam melongok je tgk mama make up. Mesti esk besau pandai la tu menghias muko ey. ahahaa. tp nasib la dia tak kacau make up aku tu klu tak.. mmg tarzan la.

Pernah la sekali tu terkantoi bikin pen khat guna eyeliner aku .Ala yg cam bulu lukisan tu kan. Dia buat tulisan khat. haha. Ingat mmg dia pakai pen khat tu. Esk nya nk pegi keje, aku pon make up la cam biase. Tgk2 eyeliner tu bulunya dah kembang, tak tirus pon.  lahaii sabar jela. kertas dia conteng tu ada je dlm bekas makeup aku. Meruap jap pepagi. haha.
Nak kata ape.. sel otak sedang berhubungkan..
layan kannn..

ok, dah pikir punya pikir..aku beli set mandian n losen hello kitty. Pastu sabahatku, Kak Aida belikan kit kat utk adik.. ok settle. suker adik. 

Dia pya suker tu, ingt bertahan la sebulan sabun tu. 2 hari je ok. aduhaiii saba je laaaa. mmg keje 2 beradik tu. Bile tanya,boleh lak adik kata abg buat, abg kata adik buat. 

oklah nnt ada masa aku merepek la lagi ek..