KISAH PERMATA HATIKU


::KISAH PERMATA HATIKU ....Mama Luv u All::

Wednesday, May 27, 2015

i'm backkk

hi i'm backkk..

throwback pya citer. biase le hari jadik anak2. Dorang ni bile masuk January je mula la tya "bile ni hari jadik adik ma.." 
kang abg pulak tya .. "nnt nak bagi hadiah ape, nak buat beday panggil kawan2 tak".. haha. macam-macam la kan..

So mcm biase.. sebelum 12 taun memasing, mama buat la..untuk tunjukkan kasih sayang mama tak berbelah bagi. Esk mama dah tua jgn lupainn mama yaa.. Alah potong kek je pon, pastu makan kedai. dahhh.. kek pon tak abes. Sumbat dalam peti ais. pastu dah lama buangg, sbb tak bermakan.. hehe..

Tahun ni beday kakak pon tak memotong kek, makan luar je hari tu. lagi pon baru stat sekolah, macam2 hal ngan buku la ape la semua.

Beday abg Irfan lak saja je buat time anak buah aku bertunang. 15 march..150315. wahh lawa nombot..celebrate awai sehari la kiranya.. Semua adik beradik mama ada. Meriah la sikit ngan sepupu sepapat Irfan, cam senang la sikit. Buat sekali arung je a.k.a menumpang majlis orang. 

Abg ni pya la excited kan dr celik mata je tya bile nk sambut beday dia. haha. Org pya majlis dia lak lebih2 ye..

Beday adik, 22 april. 21hb tu mcm abg gak laa.. tya ape hadiah mama nk kasik. ahaha alahai anakk..nak bagi meynan pon bukan dia ni main sgt pon.. ada dulu beli yg baby leh ckp2 tu. Tah ape nama tah. oh baby alive kan. Skang elok je duduk dlm bakul baju kotor kat luar. Jgn ko alive dah la.. seramm hahaha..

Beli la kek eskrim je kat adik. Kecik je cukup la utk kami anak beranak kan. eh ada lg smpi harini dlm peti ais. haha

Mama pon lupa soh makan. Eskrim je pon elok kan lg. hihi..mlm ni makan laa..

Hadiah mama puas pikir.. Adik ni bab cantik ni mmg kegemaran.. kalau pepagi aku nk g keje tu.. cam melongok je tgk mama make up. Mesti esk besau pandai la tu menghias muko ey. ahahaa. tp nasib la dia tak kacau make up aku tu klu tak.. mmg tarzan la.

Pernah la sekali tu terkantoi bikin pen khat guna eyeliner aku .Ala yg cam bulu lukisan tu kan. Dia buat tulisan khat. haha. Ingat mmg dia pakai pen khat tu. Esk nya nk pegi keje, aku pon make up la cam biase. Tgk2 eyeliner tu bulunya dah kembang, tak tirus pon.  lahaii sabar jela. kertas dia conteng tu ada je dlm bekas makeup aku. Meruap jap pepagi. haha.
Nak kata ape.. sel otak sedang berhubungkan..
layan kannn..

ok, dah pikir punya pikir..aku beli set mandian n losen hello kitty. Pastu sabahatku, Kak Aida belikan kit kat utk adik.. ok settle. suker adik. 

Dia pya suker tu, ingt bertahan la sebulan sabun tu. 2 hari je ok. aduhaiii saba je laaaa. mmg keje 2 beradik tu. Bile tanya,boleh lak adik kata abg buat, abg kata adik buat. 

oklah nnt ada masa aku merepek la lagi ek..

No comments:

Post a Comment