KISAH PERMATA HATIKU


::KISAH PERMATA HATIKU ....Mama Luv u All::

Friday, May 29, 2015

cuti sekolah 2015

Yehuuu hari ni last day sekolah.

Esk dah start cuti sekolah.. yehuuu lagikk.. tak de ape yg happy sgt pon just senang, bgn tido siap diri sendiri je nak pegi keje.

Jalan pon kurang jem..leh tido balik pas subuh, 7.30 baru siap2, kol 8 kuar umah..

Memasak cam biase la kang ape pulak nak makan kan bebudak tu kan..
smlm Abg Irfan balik sekolah da tya.
"ma.. cuti kita pegi mana?"
"tak de mana la.. makan angin umah sendiri je dah"

"Boleh tak.. nnt petang2 abg nk main kat taman bawah?"  oh ingat boleh ape kebenda..

"ok bolehhh".. terus yes2 abg irfan tu haha.

semalam kan.. aku jumpe surgeon kat Pusrawi. Just nk check underarm aku ni. takut la dgr macam2 sakit kaum ppuan ni kan. Dah lama mcm ada lemak lebih, tp salu buat tak tau je.. skang lak baru nak risau.

yelah..

takut kot. Rase mmg xnak check je. Tak nak tau ape sakit yg kita ada kan. Tapi demi anak2.. kuatkan semangat je la kan.
punya la ramai org smlm, doc lak lmbt. Daripada kol 9, 11.30 kot baru dapat jumpe.

lets pendekkan cerita.. doc suggest soh buang lelemaks tu. So aku rase sebelum pose ni nk buang la. Recover lambat jugak.. dlm sebulan. yehuu leh pose kat umah je nnt. opsss.. doakan semuanya selamat ye.. i is takut tauu. Skang lom ada date lg mggu depan baru nk tetap tarikh. Buat masa ni, keje pon xbape byk.. elok la kot aku plan buat operation. Doa kan tau.. takutttt..

Cuti ape plan nih... nk jalan habukk je nih. hahaa.. last cuti, ke Kuantan je masa bile ek
lupa la.. hampas je la Swiss Garden Kuantan. boleh lak time weols smpi tu air tak de. aduhaiiii. stress nyaaa.. Management kata mlm ok.. mmg weols pon dah meroyan kat kaunter la ckp ape benda ni. Smpi nk kencing pon xde air.. Last2 sampai sudah air tak de. Mmg tido mlm esk pagi mandi pool terus salin2 baju. Check out. cehhh.. Nora kasik bintang pecah lapannnn.. sebelum balik tu cube gak mintak 1night stay for free kan.. nan hado nya. hampessss..

berkecai hati.

Aku suke pegi belah2 utara kot. haha. tak abes2 Penang mak aku ckp!
best la. Aku satu family pengila laksa. Kalau belah2 sana mesti aku cari tu. Pastu borong jeruk. pastu tgk laut..haha..
Tak pela klu ada org kata balik2 situ.. haha.. xpe.. janji aku suke..

Taiping pon best. Sejukk je cuaca, sbb hutan kat situ masih dipelihara kot. Makan pon best.  Makann aje kan. Mana tak gems hahaha.

Dedua tu aku baru je pegi tahun lepas. 
tahun ni cam tak pegi mana kot.. hidup dirundung kesedihan lately nih. Dugaan sgt tahun ni.. awal tahun ayah mentua tetibe sakit, skang pon tak berapa kuat lagi.. mak aku pon makin uzur je aku tgk. Nasib la bapa aku kuat nmpknya.. pastu adik ipar aku lak sakit.. oh sedihnya.. macam2 la dugaan..

Moga kita terus tabah hadapi dugaan..

ok layan gmbr lama2 ms weols cuti2 tahun lepas.

No comments:

Post a Comment