KISAH PERMATA HATIKU


::KISAH PERMATA HATIKU ....Mama Luv u All::

Wednesday, August 23, 2017

Kenangan terindah

11 tahun. Ye 11 tahun. Sejak umur abg irfan lg aku menetap kat rumah ni. Rumah kecik je tp ye la our own house. Esok last day kami di sini. Yela bukan mudah nk lupakan kenangan. Gembira sedih semua kat sini.

Nak buat cemana kan. Hidup perlu diteruskan. Usaha tawakal aje la lepas pindah ke tempat baru. Doakan yang bebaik aje. Moga2 ini permulaan baru utk baby baru kami dan juga anak2 kami yg lain.. aamin..

Bersawang lagi blog ni.. byk sgt hal kebelakangan ni.. kakak ain nk PT3. Mama gerun sgt takut mama yg terlebih klu dia tak skor. Anak sulung pengarang jantung, tentu lah dia harapan keluarga kan..
Mama doakan kakak dapat sekurang kurangnya 6A. (Hehe.. doa kene specifickan.)

Abg irfan tahun ni darjah 5. Anak lelaki main je kejenya. Risau mama lahh.. leka ngan benda2 lain. Soh belajar cepat je ngelat benda lain.. huhuu.. abg, belajar la syg..hidup ni penuh cabaran tau.. huhu

Kak dik darjah 3. Petah berckp pok pek mulut dia.. tp bile soh masuk aktiviti sekolah maluuu.. baru ni terpilih join bola jaring. Cikgu ckp sebab dia tinggi. Kemain suke la kak dik.. ceria je balik sekolah cerita.. mama yg kaki bangku mmg tak suke sgt sukan2 ni.haha sbb tu mama tembunn.

Danish.. now dah 10 bulan.. alhamdullilah makin sihat.. dasat penangan danish..3 kali warded dlm masa 2 bulan. Serabut kepala oìii.. dr kpj kepada kpj. Masih lg diserang broncitis. Tak leh jdk ni try ikut doc acik selalu bawak anak2 dia.. ke Pantai cheras jumpe pakar kanak2 situ..  4 bulan under medication. Alhamdullilah.. sabtu lepas 19 August kami pergi follow up. Doc kata dah ok.. dah boleh stop segala gala inhealer yg danish guna..

Itulah kehidupan kami. Kadang ceria kdg malap.. ape2 pun.. doakan yg terbaik demi anak2 jelah.. aamin

Thursday, April 6, 2017

Happy 6month old sayangg

Today adik danish dah 6 bulan. Kejap je.. pejam celik pejam celik dah besauu anak mama.. heee..

Bulan lepas cabaran buat mama. Danish warded 2 kali sebab batuk kahak byk sgt. Penat tau bile anak masuk sepital. Kita pon sakit sekali.. yg paling xtahan tu bile kene buat line utk masuk air or amik darah.. time tu alahaii siannya. Mmg mama dia ni melalak laa..

Ada kejadian kat sepital. Tp malas lak nk citer. Karang rase membara amarah n sedih sbb terpaksa biarkan danish merana sakit sorang sorang..

So danish dah start la makan2 nnt. Sonfar mama yg teruja..lama sgt tak de baby.. aku dulu2 buat bubur brocoli sama carrot n ayam blend kasik makann. Skang byk resepi2 leh tgk.. yeyy tak sabarrr nk bagi danish test.. hehe..

Semoga anak mama Ilhan Danish sentiasa mekar sihat ye.. last timbang dah 8.9kg. Mampattt. Lengoh2 tangan mama..
Alhamdullilah. 

Friday, February 17, 2017

Ilhan danish 4 bulan

Alhmdullillah..
4 bulan sudah budak bulat ni..
Berat pon boleh tahan.. 8kilo sudahh
Lagi sado la lengan mama pasni dik..

Senang dah jaga dia. Kadang2 tido pon sendiri.. now yg jaga danish ialah mak longnya. Akak ipar ai le tu.. senang sikit duduk kat umah mak long. Tak de la serabut kepala mama nk kejar amik time balik. Kalau duduk taska kene la berkejar amik cepat. Sian kot nak tinggal kat taska. Kang kene dera lak kang. Huhu mcm la skang ni.

Apa2 pon mama doakan anak2 mama semua dilindungi oleh Allah.. aaminn..

Thursday, January 26, 2017

Welcome to the new world. ILHAN DANISH

2015 - update malu namanya
2016 - tak de langsung kot.
2017 - azam nk update.

Wowweee..

Tak tau nk citer dr mana. Haha..
2016 aku dapat baby baru.
Rezeki tak disangka-sangka..
Tapi.. banyak la dugaan nya kan..
Lama sangat tak mengandung kan mcm beranak sulong dah..
Abes barang2 semua kene beli baru..
Penat tok sah cakap la. Menangis je hari2 kat ktm sebab penat sgt.. nasib la keluar baby tak dr byk ragam.. Alhamdullilah..

Baby boy kali ni.. Ilhan Danish nama dipilih. Skang kakak2 dan abang dah besar. Masing2 la excited sangat la nk bg nama adik. Tapi.. akhirnya mama gak la yg kuasa besar. Hehe..

Kali ni masa awal mengandung aku bleeding. MC seminggu la masa trimester pertama. Ujung2 nk bersalin amik kauuu. MC licin.. cuti pon licin.. jangkaan bersalin 22 oct 2016. Tp aku dah standby mmg awal salunya.
5 dan 6 hb tu mmg aku apply cuti awal. Sebab tak larat sgt nk jalan pegi balik keje.

Kalau 6 hb tu tak beranak tak tau la aku nak gi keje cemana kan. Maybe unpaid leave je la. Aturan Allah tu indah kan. 5hb tu dah rase makin berat je. Smpi nak turun naik katil pon seksa rasenya.. 6hb pagi tu aku siap2 terus nak serah diri je la. Sebelum tu g makan dulu. Kasik kenyang dulu. Kumpul tenaga kan..

Lebih kurang 1 lebih tengahari aku smpi sepital. Nurse periksa mmg dah ada laluan dah. Terus kene warded. Oh ok.. berdebar.
Tp tak sakit lg..
Dr aku warded tu smpi la jam 3, doc pecahkan ketuban masih sakit tak sakit je. Alhamdulillah Allah mudahkan..

Jam 7.15 pm kot terus rase memulas. Ingat aku nk memerut ke ape. Upernya dah nak kuar baby nih.. terus ditolak ke labour room.

Mmg aku syukur sangat2 la dipermudahkan olehNya. Tepat 740 pm aku dah selamat melahirkan bay boy.. berat 3.2kg. Alahaii chomellll..
Tak sangka shaz dapek baby lagi.. haha

Bermula la episod mengusung pampers air panas susu bagaii...

Welcome to the new world babyy..

Mama love youuu..

Ilhan Danish
3.2kg
7.40pm
61016